Buna seara,
Ma aflu in urmatoarea situatie: in vederea recuperarii unei sume de bani, a trebuit sa semnez un "contract de asistenta juridica" cu o casa de avocatura, care in principiu trebuia sa urmeze o serie de pasi (in contract e specificat "redactare, depunere, ridicare acte in vederea recuperarii sumelor"), mai concret aceste acte fiind cereri in justitie pt a se obtine o decizie de executare silita.
Contractul e un contract tip cu un antet al Baroului unui judet si o sigla, si completat cu scris de mana cu detaliile partilor.
Cei cu care am semnat o tergiverseaza prea mult, vorbisem un termen de aproximativ un an si au trecut 2. Nu vor sa-mi dea nici un detaliu cu privire la ce stadiu e dosarul meu, la ce institutie din justitie a fost depus etc, nimic nimic.
Intrebarea mea e, pot sa preiau dosarul de la stadiul in care a ajuns, in cine stie ce judecatorie, cu un alt avocat/casa de avocatura?
Sau trebuie sa o iau de la capat? Daca o iau de la capat, nu se considera duplicat si ar trebui inchis, se poate afla la ce judecatorie a ajuns dosarul depus in numele meu?
Da, asa scrie, de la comunicare; dar scrie si solutia a fost "Pronuntata in sedinta publica"; am vorbit si cu cei de la CA si mi-au spus ca nu li s-a comunicat; pai instantele nu sunt obligate sa faca aceste comunicari intr-un timp rezonabil, au trecut aproape 4 luni?!
Sau faptul ca s-a pronuntat in sedinta publica ii exonereaza de raspundere? Dar sper ca in acest caz nu s-a pierdut termenul de 5 zile...
Ma intreb daca macar cu privire la data la care urmeaza sa se judece astfel de procese se dau din timp informatii, sau justitia judeca atunci cand vrea, fara nici o instiintare prealabila, si apoi nici macar nu trimite comunicari cu solutia? La astfel de mod de lucru, nu stiu de unde mai are legitimitate justitia romana???
Pt ca macar daca s-ar fi stiut de dinainte data procesului, m-as fi dus eu sa asist, in cazul in care cei de la CA n-au timp/personal, decat sa stau asa sa astept cu lunile.
Încuviințarea executării silite nu se judecă în ședință publică ci în camera de consiliu (soluția doar se pronunță în ședință publică), deci nu aveați unde să vă duceți să asistați la judecată.
În altă ordine de idei, de ce credeți că ar fi mai vinovată justiția care lucrează după niște reguli clare impuse de legile în vigoare (și pe care nu toată lumea le cunoaște) decât avocații pe care i-ați angajat tocmai pentru ca să vă rezolve problema și care de fapt nu au făcut nimic în atâta timp?
Puteau măcar să meargă pe la instanță să ceară hotărârea respectivă și să vă informeze despre soluția dată în acel dosar sau să găsească o rezolvare a problemei pe care o aveți, că doar de asta îi plătiți.