avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Mostenire
O familie formata din mama tata si fiica.
Fica sa maritat si a plecat la casa ei, unde si-a intemeiat o familie.
Acum parintii sunt batrani, sotul a murit.
Batrana a ramas singura.
Fata acum pentru ca are drept la mostenire, cum poate intra in posesia mostenirii.?
Batrana are o pensie mica, avand o garsoniera.
Poate fi obligata sa vanda ,? Pentru ca fata sa-si ia partea
ei de mostenire? In ce mod?
Cel mai recent răspuns: Gigi-55 , utilizator 07:29, 1 Iulie 2014
Fata poate cere deschiderea succesiunii la un Notar Public care va stuidia actele si va furniza informatii pertinente
Ultima modificare: Marți, 1 Iulie 2014
legalmgm, utilizator
Am inteles, asta inseamna sa o dea afara pe batrana, adica sa o arunce in strada.
Ce-am ajuns,, la batranete, sa fii data afara din casa ca nu ai bani sa platesti dreptul de mostenire. Deci daca avem rude sau copii, la batranete, daca ramai singur, ajungi pe drumuri. Asta am inteles. Este trist.
Multumesc.
Nu vedeti totul in tragic.
Mergeti la un Notar si poate gasiti solutia echitabila care nu va va lasa "pe drumuri"
Multumesc, este vorba despre o cunostiinta, nu de mine,, si ma durea starea ei, dupa ce ca este daramata dupa moartea sotului, acum mai are si problema impartirii mostenirii. Si e disperata, ca nu stie ca sa faca, ca fiica ei, nici nu vrea sa renunte, fara sa ia mostenirea.
Scuzati-ma poate sunt eu inapoiat. dar mi se pare inuman ca in goana dupa inavutire, sa-ti bati joc de viata unui om, care pina la urma te-a crescut, e mama ta, si chiar de n-ar fi, e inuman sa obligi pe cineva, mai ales ca e amarat bolnava si batrana, sa o dai afara din casa
ca sa-ti ei tu mostenirea,, In goana dupa avere si profit, am uitat sa mai fim oameni. Si ma gandesc intr-un fel ca si pe mine ma poate astepta asta. Si nu ai ce-i face,, Daca asta-i legea, Si unde-i lege nu-i tocmeala. Corect ?
Aveti dreptate domnule Legalmgm, se poate face o hartie la notar, dar tot la fel de bine, se poate anula in instanta, daca fata gaseste un avocat bun.

Alte discuții în legătură

Sunt căsătorită de 15 ani cu soțul meu care are un băiat ... Lyngu Lyngu Sunt căsătorită de 15 ani cu soțul meu care are un băiat dintr-o altă căsnicie. El a moștenit un imobil pe care noi doi l-am recondiționat și ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! locuiesc in constanta si lângă casa mea locuiesc ... Ioan_Chris Ioan_Chris Buna ziua! Locuiesc in Constanta si lângă casa mea locuiesc doi bătrâni împreuna cu una din fiice, dar din partea tatălui. Fiica lor nu prea îi ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere intre soti Pilu Pilu Buna seara. Am o nelamurire si as avea rugamintea daca poate cineva sa ma ajute: Am niste rude apropiate, mai binezis o familie - sot-sotie - care au in ... (vezi toată discuția)