Mostenire
O familie formata din mama tata si fiica.
Fica sa maritat si a plecat la casa ei, unde si-a intemeiat o familie.
Acum parintii sunt batrani, sotul a murit.
Batrana a ramas singura.
Fata acum pentru ca are drept la mostenire, cum poate intra in posesia mostenirii.?
Batrana are o pensie mica, avand o garsoniera.
Poate fi obligata sa vanda ,? Pentru ca fata sa-si ia partea
ei de mostenire? In ce mod?
Am inteles, asta inseamna sa o dea afara pe batrana, adica sa o arunce in strada.
Ce-am ajuns,, la batranete, sa fii data afara din casa ca nu ai bani sa platesti dreptul de mostenire. Deci daca avem rude sau copii, la batranete, daca ramai singur, ajungi pe drumuri. Asta am inteles. Este trist.
Multumesc.
Multumesc, este vorba despre o cunostiinta, nu de mine,, si ma durea starea ei, dupa ce ca este daramata dupa moartea sotului, acum mai are si problema impartirii mostenirii. Si e disperata, ca nu stie ca sa faca, ca fiica ei, nici nu vrea sa renunte, fara sa ia mostenirea.
Scuzati-ma poate sunt eu inapoiat. dar mi se pare inuman ca in goana dupa inavutire, sa-ti bati joc de viata unui om, care pina la urma te-a crescut, e mama ta, si chiar de n-ar fi, e inuman sa obligi pe cineva, mai ales ca e amarat bolnava si batrana, sa o dai afara din casa
ca sa-ti ei tu mostenirea,, In goana dupa avere si profit, am uitat sa mai fim oameni. Si ma gandesc intr-un fel ca si pe mine ma poate astepta asta. Si nu ai ce-i face,, Daca asta-i legea, Si unde-i lege nu-i tocmeala. Corect ?