Buna ziua.
Am si eu o intrebare. Sper sa ma poata lamuri careva. Am fost angajata la o firma din 2005, insa in 2007 am plecat de la ei, insa cartea de munk a ramas in continuare la firma, desi eu lucram in alta parte, la negru din pacate. Astazi am mers la o cunostinta de la somaj care mi-a adus la cunostinta ca figurez a fi lucrat doar doiua luni la firma respectiva, in 2006 o luna, si in 2007. Directorul firmei locuia mai mult in Franta iar contabila se ocupa de cartile de munk, impozite, etc. Tin sa mai precizez ca ...contabila a facut destule tampenii legate de bani, si as dori daca se poate sa imi spuna cineva daca o pot reclama pe el, sau pe directorul francez. Mulumesc anticipat.
1. Dvs. nu reclamati o persoana ci reclamati firma la care ati fost angajata.
2. Faceti o sesizare la ITM sa faca un control la firma si o sa va spuna si ce sa faceti dupa aceea.
Itm-ul nu are ce sa faca pentru ca firma nu mai functioneaza in Brasov. Cea care s-a ocupat de firma este aceasta contabila care a facut o gramada de mizerii. Din cate tin eu minte, aceasta mi-a spus mai demult ca firma este acum pe numele ei, insa va trebui sa fac ceva sapaturi. Si inca o intrebare. Ce pot sa fac pentru ca acesti doi ani cat am fost angajata la ei sa figureze pe cartea mea de munca. Plus ca, desi eu figurez o luna in 2007, si deloc in 2008, am putut sa imi iau un credit cu acte de la firma asta. Ceea ce e destul de dubios. Inseamna ca aceasta conmtabila minunata a facut vreo porcarie ceva, nu stiu.
In acest caz, depuneti o cerere la ITM prin care solicitati eliberarea unei adeverinte de vechime pentru perioada lucrata avand in vedere ca societatea nu mai exista.