avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi

Miercuri, 21 mai, are loc evenimentul: Angajarea străinilor în România - Recomandări practice și lecții utile pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Carte de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Carte de munca

Buna ziua.
Am si eu o intrebare. Sper sa ma poata lamuri careva. Am fost angajata la o firma din 2005, insa in 2007 am plecat de la ei, insa cartea de munk a ramas in continuare la firma, desi eu lucram in alta parte, la negru din pacate. Astazi am mers la o cunostinta de la somaj care mi-a adus la cunostinta ca figurez a fi lucrat doar doiua luni la firma respectiva, in 2006 o luna, si in 2007. Directorul firmei locuia mai mult in Franta iar contabila se ocupa de cartile de munk, impozite, etc. Tin sa mai precizez ca ...contabila a facut destule tampenii legate de bani, si as dori daca se poate sa imi spuna cineva daca o pot reclama pe el, sau pe directorul francez. Mulumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:39, 12 Mai 2009
1. Dvs. nu reclamati o persoana ci reclamati firma la care ati fost angajata.
2. Faceti o sesizare la ITM sa faca un control la firma si o sa va spuna si ce sa faceti dupa aceea.
Itm-ul nu are ce sa faca pentru ca firma nu mai functioneaza in Brasov. Cea care s-a ocupat de firma este aceasta contabila care a facut o gramada de mizerii. Din cate tin eu minte, aceasta mi-a spus mai demult ca firma este acum pe numele ei, insa va trebui sa fac ceva sapaturi. Si inca o intrebare. Ce pot sa fac pentru ca acesti doi ani cat am fost angajata la ei sa figureze pe cartea mea de munca. Plus ca, desi eu figurez o luna in 2007, si deloc in 2008, am putut sa imi iau un credit cu acte de la firma asta. Ceea ce e destul de dubios. Inseamna ca aceasta conmtabila minunata a facut vreo porcarie ceva, nu stiu.
In acest caz, depuneti o cerere la ITM prin care solicitati eliberarea unei adeverinte de vechime pentru perioada lucrata avand in vedere ca societatea nu mai exista.
In ceea ce priveste functionarea firmei puteti sa solicitati relatii la Oficiul Registrului Comertului.
Chiar daca firma nu mai functioneaza, puteti depune la ITM o cerere prin care sa solicitati o adeverinta de vechime pentru perioada lucrata ...:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare carte de munca valymylove valymylove Buna seara ...am si eu o problema ..patronul firmei unde am lucrat a venit acum un an in firma foarte suparat si ne-a pus sa ne scriem demisiile toti ... (vezi toată discuția)
Contract inceput si incheiat fara prezentarea carnetului de munca!? ContSters61100 ContSters61100 am incheiat activitatea la o SC X in data de 15 iulie 2008 prin demisie. am inceput in data de 16 munca la un alt job, semnand un contract si inregistrat la ... (vezi toată discuția)
Dovada existentei contractului de munca alyna2010 alyna2010 Am lucrat din 2006 pana in 2008 la o firma care acum a preluat-o altcineva.Desi la inceput am semnat contractul individual de munca nu mi-a dat nici o copie ... (vezi toată discuția)