avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Plata concediu maternitate si indemnizatie crestere ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Plata concediu maternitate si indemnizatie crestere copil.

Buna ziua! Sunt o viitoare mamica si trebuie sa nasc pe la mijlocul lunii iulie 2014. Am lucrat cu contract pe perioada determinata pana la 01.07. 2014 (am continuitate mai mult de 12 luni). Urmez si cursuri postuniversitare la buget. Am intrat in concediu de maternitate pe data de 21 mai 2014. Angajatorul imi plateste concediul pana la incetarea contractului, deci pe 41 de zile din cele 126.
In continuare, de unde as putea lua banii pe cele 85 de zile? Pot de la Universitate sau din alta parte?
Ma afecteaza faptul ca o sa fie o pauza de la incetarea contractului pana la nastere? Pot sa beneficiez de indemnizatia de crestere a copilului?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Marina88 , utilizator 09:38, 2 Iulie 2014
1. De la incetarea contractului individual de munca (CIM) si pana la nastere nu este o intrerupere care sa nu va permita sa beneficiati de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) deoarece perioada de concediu de maternitate este asimilata perioadei de obtinere de venituri salariale.

2. Certificatele de concediu de maternitate incepand cu luna iulie le prezentati la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS) care vi le va plati.

3. Dupa terminarea concediului de maternitate depuneti actele la Primarie pentru indemnizatia pentru CCC.
Multumesc frumos pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gravida cu contract determinat beredenisa beredenisa Buna ziua, am o problema sunt gravida in luna a VI a si sunt angajata la o firma pe perioada determinata. In 30.06 imi expira contractul de munca si am fost ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil florinacpordos florinacpordos Buna ziua, Sunt insarcinata si trebuie sa Nasc in jurul datei de 8 octombrie 2015. Muncesc cu contract de munca pe perioada determinata de la 1 septembrie ... (vezi toată discuția)
Beneficiez de concediu de maternitatate (pre si post natal) si de ccc daca cim inceteaza cu 3 luni inainte de nastere? lucianasp lucianasp Buna ziua, Sunt insarcinata in aproape 3 luni acum cu gemeni. Daca ajung cu sarcina la termen, as naste undeva pe la finalul lunii octombrie, cel tarziu ... (vezi toată discuția)