avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Casierie parterul blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Casierie parterul blocului

Buna ziua,
Nu avem un spatiu destinat administratiei/casieriei ,de aceea intentionam sa amplasam o ghereta din termopan la parterul blocului.Problema esta ca proprietarul ap.de la parter, ne-a amenintat cu procese daca vom construim ,deoarece va fi galagie...
Totusi spatiul de la parter, este spatiu comun,iar in alta parte nu avem unde amplasa ghereta.
Va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez...,exista vreo lege? Sa facem adunare sa votam?Daca s-ar ajunge la proces, cine ar castiga?
Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 1 Iulie 2014
ContSters322126, utilizator
Cel mai recent răspuns: ceau , utilizator 07:33, 7 Iulie 2014
Intr-adevar, modificarea destinatiei spatiului comun se face si cu aprobarea expresa a proprietarilor direct afectati.

Iata ce prevede Legea 230/2007 de infiintare, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari:
Art. 41. - Modificarile constructive si utilizarea in alte scopuri a unor parti sau elemente de constructie ale cladirii, cum ar fi: ancorarea de reclame pe pereti, suspendarea de stalpi, pereti, scari interioare si altele asemenea, se vor putea face numai pe baza deciziei comitetului executiv, cu acordul proprietarilor direct afectati si, dupa caz, pe baza unui proiect tehnic intocmit de institutii de specialitate, verificat de un expert autorizat, precum si cu autorizatia pentru executarea de lucrari, eliberate in conditiile legii.


Incercati sa-l convingeti pe vecinul dv. ca membrii comitetului vor veghea pentru pastrarea linistii.
Multumesc frumos pentru raspuns.
Si daca in locul gheretei ar fi o masa pe care sa incaseze, nu ar fi aceiasi problema, unde ar vrea vecinul sa se incaseze, pe terasa blocului?
Normal ar fi sa fie la parter ca si cei care uita sa achite sa isi aminteasca.
Folositi banca pentru depunerile de numerar. Cat dati pe amanajearea gheretei acelea sunt costurile cu comisioanele bancare pe 10 ani.
Chiar daca se fac incasarile prin banca, asociatia are nevoie de un sediu. Acolo, in afara de incasari, se poate lucra la listele de plata, se tin fisele individuale, registrele de fonduri, actele asociatiei, actele contabile... Acolo vine orice proprietar sa intrebe, sa se informeze, sa sesizeze...

Alte discuții în legătură

Contul bancar, plata on-line si registrul de casa ContSters235906 ContSters235906 Buna ziua, ma poate ajuta cineva in urmatoarea speta??....La asociatia de prop.unde activez ca administrator,mi s-a propus sa fac in asa fel incat oamenii ... (vezi toată discuția)
Comisioane banca incasari si plati (asociatie proprietari) Almaris Almaris Am o nelamurire legata de comisioanele percepute de banca la care asociatia are deschis cont. Mai exact modul de repartizare a acestora pe lista de plata. ... (vezi toată discuția)
Program incasari cristeacb cristeacb Buna ziua, Doresc sa stiu cum pot rezolva problema programului de lucru de la asociatia de proprietari. Mentionez ca de 2 le rog insistent pe d-nele de la ... (vezi toată discuția)