avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Casierie parterul blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Casierie parterul blocului

Buna ziua,
Nu avem un spatiu destinat administratiei/casieriei ,de aceea intentionam sa amplasam o ghereta din termopan la parterul blocului.Problema esta ca proprietarul ap.de la parter, ne-a amenintat cu procese daca vom construim ,deoarece va fi galagie...
Totusi spatiul de la parter, este spatiu comun,iar in alta parte nu avem unde amplasa ghereta.
Va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez...,exista vreo lege? Sa facem adunare sa votam?Daca s-ar ajunge la proces, cine ar castiga?
Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 1 Iulie 2014
ContSters322126, utilizator
Cel mai recent răspuns: ceau , utilizator 07:33, 7 Iulie 2014
Da ma rog....exista internet, exista programe care ofera aces online pentru proprietari se pot informa si de acolo. Ca sa faceti o ghereta pe casa scari si sa o amenajati pentru caserie va trebui sa aveti indeplinite conditiile minime de siguranta pentru caserie. Sunt banci care nu iau nici un comision pentru plata intretineri in contul bancar. In cativa ani va disparea partea asta de incasari deoarece nici o asociatie nu are amenajat un loc special pentru incasari. Cat despre informare si sa intrebe puteti stabili o zi in care faceti o sedinta si cine vrea sa vina sa intrebe si sa se informeze poate participa. Acesta e viitorul. Cine nu va puta sa se adapteze va trebui sa o faca obligat. I mi amintesc cum era la cez inainte. Venea la un moment dat sa incaseze pe scara sa te roge sa achiti. Acum ai banaca. Vrei sa platesti bine nu vrei stai pe intuneric.
In cativa ani va disparea partea asta de incasari deoarece nici o asociatie nu are amenajat un loc special pentru incasari.
Acesta e viitorul. Cine nu va puta sa se adapteze va trebui sa o faca obligat. I mi amintesc cum era la cez inainte. Venea la un moment dat sa incaseze pe scara sa te roge sa achiti. Acum ai banaca. Vrei sa platesti bine nu vrei stai pe intuneric.

1. Poate la dumneavoastra in asociatie este debandada asta si nu aveti unde sa incasati, poate la dumneavastra administratorul incaseaza pe scaunel in holul blocului, iar chitanta o scrie pe genunchi, sunt asociatii care au sediu, birouri, calculator, imprimanta, arhiva, etc.
Suntem in secoclul XXI (nu toti).
2. Sa ne anuntati si pe noi cand vom fi obligati sa achitam DOAR prin banca, iar pensionarii care nu stiu sa achite prin banca, persoanele cu probleme cum vor achita?
Asteptam raspunsul !
La noi in asociatie avem sediu, calculator, aces onlaine pentru proprietari, posibilitatea de a plati fara comision la banca prin depunere de numerar sau prin virament bancar, program de incasari, notificari prin sms si email la evenimente (listare intretinere, conducta defecte, etc...), arhiva. Cred ca suntem in secolul 40 in aceasta privinta. La avizier se afiseaza toate datele pentru oricine vrea sa stie. Onlain sunt afisate peste 40 rapoarte. (Rapoarte despre intretinere, decizii comitet executiv, contracte asociatie....) Cine e curios poate vedea varianta online. Toti proprietari au aces, exista si persoane tinere care pot sa arate celor mai in varsta cum sa vada avizierul online. Iar intr un apartament este macar o persona care sa poata plati la banca. (Asta da debandada.....)
Dar nu avem camere si usa metalica si contract firma de paza pentru perioada in care se fac incasari.
Urmaritii legislatia, vor sa modifice ceva la legea asoc de prop si in proiect spune cum sa fie dotata si caseria.
Ultima modificare: Luni, 7 Iulie 2014
ceau, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contul bancar, plata on-line si registrul de casa ContSters235906 ContSters235906 Buna ziua, ma poate ajuta cineva in urmatoarea speta??....La asociatia de prop.unde activez ca administrator,mi s-a propus sa fac in asa fel incat oamenii ... (vezi toată discuția)
Comisioane banca incasari si plati (asociatie proprietari) Almaris Almaris Am o nelamurire legata de comisioanele percepute de banca la care asociatia are deschis cont. Mai exact modul de repartizare a acestora pe lista de plata. ... (vezi toată discuția)
Program incasari cristeacb cristeacb Buna ziua, Doresc sa stiu cum pot rezolva problema programului de lucru de la asociatia de proprietari. Mentionez ca de 2 le rog insistent pe d-nele de la ... (vezi toată discuția)