As vrea sa stiu cum pot proceda in cazul in care sunt mostenitor a unei suprafete de 75 mp dintr-un total de 300mp, restul de 75 mp fiind ai surorii mele iar 150 mp ai matusii mele. Eu si matusa mea vrem sa vindem dar sora mea nu este de acord. Cum trebuie sa procedem din punct de vedere legal pentru a putea vinde? este posibila vanzarea daca doua parti sunt de acord si una nu? Va multumesc pentru ajutor.
da, se poate vinde 3/4 dintr-un teren daca este de acord si cumparatorul , daca nu gasiti cumparator pe cota de 3/4 din teren partajati terenul amiabil ,la notar, sau daca nu exista intelegere partajati-l in instanta.
Multumesc pentru raspuns. Din pacate nu exista sanse de intelegere amiabila. Aveti idee cam cat ar dura in instanta si care ar fi in mare costurile? Multumesc.
Buna ziua. Legaturile dintre frati sunt destul de reci, nu au mai discutat de aprox. 10 ani. Si inainte de aceasta perioada a fost respinsa idea de a vinde sau macar de a inchiria terenul.
partajul la instanta in conditiile in care nu va puteti intelege presupune o durata destul de mare de timp, mai mult de 5 luni, depinde acum si daca vor fi exercitate cai de atac sau nu. Va fi nevoie sa platiti o taxa de timbru de 3% din valoarea masei partajabile iar pe parcurs va fi nevoie de o expertiza topo si o expertiza de evaluare daca e necesar pentru stabilirea valorii loturilor. Mai adaugati onorariul de avocat. Toate cheltuielile se impart la final intre toti mostenitorii conform cotelor acestora. Mergeti cu toate actele la un avocat din zona dvs pentru a vi se oferi o consultatie juridica corespunzatoare