Buna ziua,
va cer un sfat in legatura cu urmatoarea situatie:
- pe data de 4 august copilul implineste 2 ani
- de pe 3 iulie ar trebui sa reincep activitatea in campul muncii, daca tatal ar dori sa efectueze luna de Cic pentru tata
- cat timp tatal este in cic as dori sa intru in concediu meducal boala pentru a-mi trata o problema de sanatate.
intrebari:
1. Tatal poate beneficia de cic si eu de concediu de boala, si cand trebuie el sa deouna documentele pt dosar.
2. Cine imi elibereaza adeverinta pt concediu de boala mie: directia muncii sau angajatorul.
1. Dvs. faceti o cerere catre angajator prin care solicitati incetarea suspendarii contractului individual de munca (CIM) si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM incepand cu data de 4 iulie.
2. Incepand cu aceeasi data puteti prezenta angajatorului certificat medical (daca este cazul).
3. - Adeverinta cu zilele de concedii medicale in ultimele 12 luni o elibereaza angajatorul.
- Pentru calcularea indemnizatiei pentru concediu medicala angajatorul are nevoie de adeverinta cu veniturile pe ultimele 6 luni pe care o solicitati Agentiei Judetene pentru Plati si Inspectie Sociala (AJPIS).
4. - Pentru perioada 5 iulie - 4 august tatal copilului poate solicita, daca doreste, concediu crestere copil (CCC).
- Trebuie sa depuna actele la Primarie in aceasta saptamana.