avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 356 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Se poate intra din CIC in medical pentru sarcina?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Se poate intra din CIC in medical pentru sarcina?

Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati cu raspunsul la o intrebare. Momentan, ma aflu in concediu de crestere si ingrijire copil; am optat pentru CIC de 2 ani. Pe 4 aprilie 2015, ar trebui sa revin la servici.
Ne mai dorim un copil si as vrea sa stiu: daca raman insarcinata, pot sa nu mai revin la serviciu si sa iau concediu medical pentru sarcina cu risc iar apoi prenatal?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:07, 24 Noiembrie 2014
1. Dupa ce se termina CCC faceti cerere catre angajator pentru incetarea suspendarii contractului individual de munca (CIM) si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM.

2. - Cu aceeasi data cu care solicitati reluarea activitatii puteti prezenta certificat medical pentru concediu de risc maternal si apoi pentru concediu de maternitate.
- Pentru calcularea indemnizatiilor pentru concedii medicale trebuie sa prezentati angajatorului o adeverinta de la AJPIS cu veniturile dvs. (din indemnizatia pentru CCC) pe ultimele 6 luni.
Ultima modificare: Luni, 24 Noiembrie 2014
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa intru dintr-un concediu de crestere copil intr-altul? irina91iri irina91iri buna ziua, am fost angajata la un magazin pe o perioada determinata de 21 de luni incepand din 01.08.2011 pana in martie cand trebuia sa vina persoana pe care ... (vezi toată discuția)
cic tata - 1 luna alyynuttza alyynuttza Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea intrebare. Sunt in concediu de maternitate pana pe 06.06.2013 (atunci face baietelul un an) si ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal al doilea copil annamarria19 annamarria19 buna seara. in data de 8 mai ar trebui sa ma intorc la servici de drept , dupa terminarea concediului crestere al primului copil cu handicap pana la 3 ani . ... (vezi toată discuția)