avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu crestere copil

buna ziua
va rog ma puteti ajuta, care lege/ordonanta prevede ca angajatul nu are voie sa inregisteze venituri pe perioada suspendarii contractului individual de munca -privind concediul de crestere a copilului
Am un angajat care are 2 contracte munca; primul contract pe per nedet si cel de al doilea pe per det cu timp inegal; eu stiu ca tb suspendate ambele pe perioada cat tatal va sta acasa , adica o luna.
va rog ma puteti ajuta
multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:48, 1 Iulie 2014
1. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC trebuie sa suspende toate activitatile care ii aduc venituri profesionale impozabile adica toate contractele individuale de munca (CIM).

2. Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 2
(1) Incepand cu data de 1 ianuarie 2011, persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, denumite in continuare venituri supuse impozitului, pot beneficia optional de urmatoarele drepturi:

a) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, precum si de o indemnizatie lunara;

b) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, precum si de o indemnizatie lunara.
...

Art. 13
(1) Drepturile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta, reprezentand indemnizatie sau stimulent de insertie, se acorda pe baza de cerere, insotita in mod obligatoriu de:
...
e) dovada privind suspendarea activitatii pentru perioada in care se solicita concediul pentru cresterea copilului;
...

Art. 16
...
(2) Dreptul la indemnizatiile prevazute la art.2 alin. (1), respectiv la art.5 si art.9 alin.(4) si (5) se suspenda incepand cu ziua urmatoare celei in care:
...
i) beneficiarul realizează venituri supuse impozitului și copilul nu a împlinit vârsta de un an, 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap;
...
Ultima modificare: Marți, 1 Iulie 2014
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent de insertie corinalu corinalu Buna seara, sunt in concediu de crestere a copilului pana la varsta de un an. As dori sa stiu daca in cazul in care solicit in continuare concediu fara plata ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil - pfa Dyadyana Dyadyana Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu o informatie: care lege prevede ca o persoana fizica autorizata poate beneficia de indemnizatie de crestere copil doar ... (vezi toată discuția)
Prestarea de activitati/obtinere de venituri in timpul concediului de sarcina si lauzie anda_n25 anda_n25 Buna ziua, As vrea sa stiu daca in perioada in care am contractul suspendat si beneficiez de indemnizatie de sarcina si lauzie (si ulterior de indemnizatie ... (vezi toată discuția)