avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil - PFA
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil - PFA

Buna seara,

Va rog sa ma ajutati cu o informatie: care lege prevede ca o persoana fizica autorizata poate beneficia de indemnizatie de crestere copil doar daca are PFA-ul suspendat la Registrul Comertului? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:37, 26 Noiembrie 2015
1. OUG 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor
art.16
....
(2) Dreptul la indemnizaţiile prevăzute la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5 şi art. 9 alin. (4) şi (5) se suspendă începând cu ziua următoare celei în care:
...
i) beneficiarul realizează venituri supuse impozitului şi copilul nu a împlinit vârsta de un an, 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap;
...

2.HG nr. 52 din 19 ianuarie 2011 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor

Art.7
....
(2) În situaţia persoanelor îndreptăţite care realizează venituri din activităţi independente sau agricole şi care nu lucrează în baza unui contract individual de muncă, concediul reprezintă întreruperea/suspendarea activităţii pe perioada de până la împlinirea de către copil a vârstei de un an sau 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap, în situaţia solicitării drepturilor prevăzute la art. 2 alin. (1), art. 11, respectiv art. 31 alin. (1) din ordonanţa de urgenţă.

(2^1) În situaţia persoanelor care realizează concomitent venituri supuse impozitului din mai multe surse, concediul şi indemnizaţia pentru creşterea copilului se acordă pe baza documentelor doveditoare privind suspendarea a cel puţin uneia dintre activităţi, cu respectarea prevederilor art. 16 alin. (3) lit. c) din ordonanţa de urgenţă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Venituri realizate în perioada de suspendare pentru crestere copil pâna la 2 ani Neacsu Liana Andreea Neacsu Liana Andreea sunt în perioada de suspendare pentru crestere și îngrijire copil pâna la împlinirea vârstei de doi ani. As dori să închei un contract de muncă ... (vezi toată discuția)
Conc. crestere si ingrijire copil pana la 2 ani comangheorghe comangheorghe am fost salariata pe perioada nedeterminata cu 2 ore pe zi, pana cand am nascut , respectiv am nascut pe data de 10.07.2015, Angajatorul a completat adev cu ... (vezi toată discuția)
Cum pot face o afacere pe facebook legală pe timpul ccc? cristiutza85 cristiutza85 Bună ziua! De curand m-am gandit să imi fac o pagina de facebook si sa vand anumite produse destinate bebelusilor! Cum as putea face sa fiu in legalitate, ... (vezi toată discuția)