avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... poti primi somajul tehnic cand ai PFA?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

poti primi somajul tehnic cand ai PFA?

Buna ziua,
Am si eu o nelamurire. Se poate primi somaj tehnic daca ai si PFA. De la firma la care lucrez (cu CM,8 ore pe zi), am fost trimis 3 luni in somaj tehnic. In aceasta perioada eu imi desfasor in continuare activitatea de PFA.Este vreo problema? Am vazut ca pt ajutorul de somaj, persoana in cauza nu trebuie sa mai realizeazeze venituri sau ,daca realizeazã venituri din activitãti autorizate , pentru a primi somajul , aceste venituri trebuie sa fie mai mici decât salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata;

Multumesc anticipat pentru raspunsurile Dumneavoastra!
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 13:14, 12 Mai 2009
daca societatea la care lucrati "ofera" sansa unui somaj tehnic, puteti fi beneficiarul acestuia, insa daca aveti venituri din PFA, ma indoiesc ca puteti fi acceptat...;)
Sunt 2 lucruri diferite:
1. "somajul tehnic" - de fapt perioada in care angajatul nu lucreaza si primeste o indemnizatie de min 75% din salar de la angajator. Aceasta indemnizatie o primeste din partea angajatorului indiferent de situatia personala a angajatorului (PFA, un alt contract de munca in derulare, existenta oricaror alte surse de venit.

2. Indemnizatia de somaj acordata de AJOFM daca sunt indeplinite conditiile de a beneficia de aceasta indemnizatie.

prin urmare:
biosen: Aveti dreptul la somajul tehnic (inclusiv la indemnizatie) pe perioada celor 3 luni
Ce spune mihai_u este corect.

Somajul tehnic nu are nici o legatura cu orice fel de alte venituri ale unui angajat!
Puteti desfsura absolut orice activitate vreti!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine plateste somajul tehnic? LaurentiuCulea LaurentiuCulea Cine plateste somajul tehnic? Angajatorul plateste indemnizatia de somaj tehnic salariatului si ulterior primeste indemnizatia de la agentiile de somaj dupa ... (vezi toată discuția)
Concediu medical in perioada somajului tehnic Anghel Mihaiela Anghel Mihaiela Cine plateste indemnuzatia de Concediu Medical pt. un salariat a carui activitate este suspendata conf. OUG 4/2010 (somaj tehnic) ? Angajatorul sau Ag.Somaj ? ... (vezi toată discuția)
Concediu medical in somaj tehnic omerisca omerisca Buna ziua, Doresc sa va intreb unde trebuie depus certificatul medical pt. concediu medical in cazul in care sunt in somaj tehnic? Deasemenea m-ar intersa sa ... (vezi toată discuția)