avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 477 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident, rezolvare pe cale amiabila
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident, rezolvare pe cale amiabila

Buna ziua ! Am si eu o nelamurire. Din acuzator am ajuns acuzat. Cand ieseam din parcare cu spatele am fost lovit de o masina pe care o vazusem ca era foarte departe. Persoana care m-a lovit si-a recunoscut vina si a spus ca face orice dar sa nu o duc la politie ca avea carnet de o luna . Am fost de acord cu conditia sa-mi plateasca reparatiile la masina. Mai pe seara m-a sunat sa-mi spuna sa mergem la politie fiindca nu-mi plateste nimic si ca este vina mea ca nu m-am asigurat. Am mers la politie, iar politistul i-a dat dreptate ei, desi i-am explicat ca accidentul s-a produs datorita neatentiei ei, pentru ca eu deja eram incadrat partial pe sensul de mers, deci eram foarte vizibil.Lovitura mi-a afectat coltul din stanga al masinii din spate, deci cand eu ma incadrasem deja pe sensul de mers .Desi eram vizibil, persoana respectiva nu a micsorat viteza. Daca nu m-as fi asigurat, ar fi insemnat ca ea sa ma loveasca in partea dreapta din spate si nu pe stanga, cum s-a petrecut.
Cine credeti ca a avut dreptate? Contest decizia politistului deoarece sotul fetei care conducea e si el politist.
Ultima modificare: Marți, 1 Iulie 2014
razvanmdlp, utilizator
Cel mai recent răspuns: CountPorcula1987 , utilizator 00:20, 2 Iulie 2014
Ati gresit. Neacordare de prioritate din partea dumneavoastra...
Nu e problema dvs ca avea viteza. Daca v-a lovit la iesirea din parcare inseamna ca nu v-ati asigurat. Trebuia sa faceti amiabila si nu mai era nevoie de politie. Puteti contesta P.verbal de contraventie dar va dura cam 6-8 luni pana la final. V-a fost retinut permisul pentru neacordare de prioritate?
Ati gresit pt ca nu v-ati asigurat suficient. Ea poate spune ca a vrut sa ocoleasca de aceea lovitura e pe partea stanga. Nefiind victime sau daune semnificative politia nu va face expertize de viteza. Initial celalat sofer (soferita noua daca am inteles bine) s-a pierdut nestiind cine e de vina a mers cu varianta dvs., dupa care cineva i-a deschis ochii. Stati linistit chiar daca ati fi facut amiabila in care ea declara ca e vinovata si ati fi mers cu ea la asiguratorul ei inspectorul de dauna i-ar fi deschis ochii (doar nu sunt prosti sa plateasca daca pot scapa) la fel cu s-a intamplat de altfel si la politie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neacordare prioritate sens giratoriu andreidre andreidre Voi incerca să fiu cat mai succint, dacă ceva este neclar voi incerca sa explic mai bine. Pe scurt, pe data de 23.11 am făcut un accident rutier într-un ... (vezi toată discuția)
Accident masina (depasire) Robertrobi Robertrobi Buna seara as dori sa va cer o parere,astazi am avut parte de un eveniment rutier, Mergeam linistit cu 60 km in fata mea era un taximetrist mergea incet pe ... (vezi toată discuția)
Provocare accident rutier stoica_b stoica_b Un conducator auto se afla in depasirea unui vehicul, cand auto care depasea a ajuns paralel cu vehiculul depasit, cel care era depasit nu s-a asigurat la ... (vezi toată discuția)