avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1029 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Inregistrare documente la Oficiul Registrului ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Inregistrare documente la Oficiul Registrului Comertului

Un cetatean face o societate pe numele sotiei, sotia asociat unic si administrator in statut si toate actele de infiintare. Doamna este doar o papusa. Sotul isi face o imputernicire/mandat de administrare(prin notariat) si practic el, sotul, este adevaratul administrator.
Intrebare: este obligatorie inregistrarea/declararea acestui document, mandat/imputernicire la O.R.C. pentru ca in statut , in evidentele ORC, si implicit ale celorlalte institutii ce beneficiaza de informatiile O.R.C., EX. FISC, sa fie mentionat numele administratorului de fapt, administratorul real.
Cel mai recent răspuns: IMR BUSINESS CONSULTING , Consilier juridic 15:59, 17 Iulie 2014
Nu este obligatorie inregistrarea procurii la ONRC.
Chiar daca mandatarul are procura el actioneaza in numele asociatului/administratorului, asadar toate actele si faptele indeplinite de catre persoana imputernicita sunt efectuate de catre imputernicit insa pentru mandant.
Daca doriti si indepliniti condiitile revocati si numiti alt administrator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valabilitate procura amalia2009 amalia2009 Buna ziua, Imi poate spune cineva cat timp este valabila o procura ? Daca se precizeaza ca e valabila in timp pana la indeplinire, atunci nu exista o limita ... (vezi toată discuția)
Predare acte soc.com datacom datacom Buna ziua.Am fost asociat unic si administrator al unui srl. In febr.2010 am facut la notariat un acord si o procura speciala prin care - imputernicesc cu ... (vezi toată discuția)
Valabiliatea unei procuri constantin babanau constantin babanau este valabila o procura notariala de la parinti catre fiu si dupa decesul lor?? (vezi toată discuția)