avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 341 soluții astăzi

Joi, 10 aprilie, are loc evenimentul: Diurne 2025 - Regimul fiscal și juridic al indemnizațiilor pentru munca în deplasare. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Inregistrare documente la Oficiul Registrului ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Inregistrare documente la Oficiul Registrului Comertului

Un cetatean face o societate pe numele sotiei, sotia asociat unic si administrator in statut si toate actele de infiintare. Doamna este doar o papusa. Sotul isi face o imputernicire/mandat de administrare(prin notariat) si practic el, sotul, este adevaratul administrator.
Intrebare: este obligatorie inregistrarea/declararea acestui document, mandat/imputernicire la O.R.C. pentru ca in statut , in evidentele ORC, si implicit ale celorlalte institutii ce beneficiaza de informatiile O.R.C., EX. FISC, sa fie mentionat numele administratorului de fapt, administratorul real.
Cel mai recent răspuns: IMR BUSINESS CONSULTING , Consilier juridic 15:59, 17 Iulie 2014
Nu este obligatorie inregistrarea procurii la ONRC.
Chiar daca mandatarul are procura el actioneaza in numele asociatului/administratorului, asadar toate actele si faptele indeplinite de catre persoana imputernicita sunt efectuate de catre imputernicit insa pentru mandant.
Daca doriti si indepliniti condiitile revocati si numiti alt administrator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valabilitate procura amalia2009 amalia2009 Buna ziua, Imi poate spune cineva cat timp este valabila o procura ? Daca se precizeaza ca e valabila in timp pana la indeplinire, atunci nu exista o limita ... (vezi toată discuția)
Predare acte soc.com datacom datacom Buna ziua.Am fost asociat unic si administrator al unui srl. In febr.2010 am facut la notariat un acord si o procura speciala prin care - imputernicesc cu ... (vezi toată discuția)
Valabiliatea unei procuri constantin babanau constantin babanau este valabila o procura notariala de la parinti catre fiu si dupa decesul lor?? (vezi toată discuția)