As dori sa aflu un raspuns la urmatoarea intrebare.
In urma unui proces la Judecatoria Sectorului 3, partea adversa a facut apel iar apelul a fost judecat la Tribunalul Bucuresti si solutionat cu urmatoarea decizie:
"Admite exceptia de netimbrare.
Anuleaza, ca netimbrat, apelul formulat de apelantul..[...].
Cu drept de recurs in termen de 30 de zile de la comunicare."
Partea adversa a facut recurs.
Am inteles ca in situatia data acest recurs devine, din punct de vedere juridic, strict formal, fiindca de facto Tribunalul nu a judecat apelul, ci l-a respins ca netimbrat si ca pe cale de consecinta va fii respins in mod automat,
Este adevarat?
Daca lucrurile stau asa, este nevoie sa ma mai prezint in instanta?
Instanta de recurs va analiza motivele invocate de catre recurentl. Va analiza legalitatea hotararii pronuntate in apel. Daca, de exemplu, la dosar exista dovada achitarii taxei de timbru ( sansele sunt minime dar exista) se poate admite recursul.
In fine, este recomandabil sa va prezentati. NU se stie niciodata ce surprize pot aparaea intr-un dosar.
As spune ca sansele sunt cu siguranta nule ca taxa de timbru sa fii fost achitata, cata vreme instanta, prin grefiera, la termen, a constatat ca taxa de timbru nu fusese achitata.
Am gasit in "Exercitarea recursului", capitolul §1 "Dispoziţii de procedură aplicabile în recurs" urmatoarele randuri:
Criticile formulate in recurs nu pot fi luate în considerare atâta timp cât nu a fost folosită calea devolutivă a apelului, ca urmare a anulării acestuia ca netimbrat.
Pe cale de consecinţă, recursul este respins ca inadmisibil.
Asta presupun ca imi raspunde destul de clar la intrebare si cred ca recursul va fi respins ca netimbrat.
Apel
cris_deo
buna seara . va rog sa-mi cat este taxa de timbru la apel unde se achita si ce valoare trebuie sa aiba timbru judiciar. va multumesc (vezi toată discuția)