avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... apel
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

apel

buna seara . va rog sa-mi cat este taxa de timbru la apel unde se achita si ce valoare trebuie sa aiba timbru judiciar. va multumesc
Cel mai recent răspuns: cris_deo , utilizator 20:10, 28 Februarie 2009
Buna seara.Taxe de timbru pentru apel este egala cu jumatate din taxa de timbru achitata la fond.Aceasta se achita la directia de taxe si impozite locale pe raza careia se afla instanta la care urmeaza sa se judece apelul.In cazul timbrului judiciar valoarea acestuia este de regula undeva tot la jumatate din valoarea timbrului judiciar achitat la fond
cris_deo a scris:

buna seara . va rog sa-mi cat este taxa de timbru la apel unde se achita si ce valoare trebuie sa aiba timbru judiciar. va multumesc


Legea nr. 146/1997 privind taxele judiciare de timbru
Art. 11. - (1) Cererile pentru exercitarea apelului sau recursului impotriva hotararilor judecatoresti se taxeaza cu 50% din:
- taxa datorata pentru cererea sau actiunea neevaluabila in bani, solutionata de prima instanta;
- taxa datorata la suma contestata, in cazul cererilor si actiunilor evaluabile in bani.
(2) Se timbreaza cu 4 lei cererile pentru exercitarea apelului sau recursului impotriva urmatoarelor hotarari judecatoresti:
- incheierea de scoatere in vanzare a bunurilor in actiunea de partaj;
- incheierea de suspendare a judecarii cauzei;
- hotararile de declinare a competentei si de dezinvestire;
- hotararile de anulare a cererii, ca netimbrata sau nesemnata;
- hotararile prin care s-a respins cererea, ca prematura, inadmisibila, prescrisa sau pentru autoritate de lucru judecat.
Taxele judiciare de timbru se platesc in numerar, prin virament, sau in sistem on-line, in contul bugetului de stat, la unitatea Trezoreriei Statului in raza careia debitorul isi are domiciliul sau, dupa caz, sediul fiscal.

Timbru judiciar are o valoare de 0,15 lei - art.3 alin.1 din OG nr.32/1995
Aveti grija ca t judiciar sa fie in cuantum corect. In sens contrar se poate anula apelul ca insuficient timbrat (daca vi se pune in vedere si nu dati curs acestei solicitari)
Aveti de asemenea grija ca motivele de apel sa le depuneti pana la prima zi de infatisare (inclusiv). Si pentru acest motiv se poate declara nul apelul.
V-am dat aceste detalii intrucat, daca ati intrebat de timbraj, am presupus ca nu aveti cunostinte juridice si este posibil ca, fara sa vreti sa suportati consecintele nefaste ale necunoasterii legii.Ca sa fiu sincera, tocmai aceste mici detalii imi plac asa cum procedura civila imi place.

succes
av. Ileana Schwarz
va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs- taxa timbru judiciar bryan bryan Ma puteti ajuta cu valoarea? taxei de timbru judiciar ,pentru Recurs impotriva unei sentintei prin care s-a respins angajarea raspunderii patrimoniale a ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru judiciar cris_deo cris_deo buna seara. cat este taxa de timbru judiciar si taxa de timbru in cazul apelului. am auzit ca trebuie sa fie 50% din taxa care am achitat-o in prima instanta ... (vezi toată discuția)
Recurs otto2007 otto2007 Buna ziua, Cat se plateste taxa de recurs daca actiunea initiala solutionata nu a fost taxata adica nu a platit taxa de timbru? (vezi toată discuția)