avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

As avea o intrebare legata de o succesiune deschisa acum cativa ani.
Unul din fratii mamei(in total fiind 4) a deschis suucesiunea acum cativa ani de zile, aproximativ 7 ani, - dintre care unul dintre acestia la momentul deschiderii succesiunii a renuntat expres la cota sa parte din mostenire.
Intrucat, mama mea a decedat anterior deschiderii succesiunii am fost chemati noi copiii (3 copii) la Judecatorie, care am luat cunostiinta de data dezbaterii succesiunii prin receptionararea unui plic cu confirmare de primire.
Avand in vedere, faptul ca la momentul respectiv nu aveam constiinta urmarilor care decurg din neprezentarea la termenul fixat pentru dezbaterea succesunii, nu ne-am prezentat.
Din cei 4 frati ai mamei, mama a decedat anterior deschiderii succesiunii, sora acesteia a renuntat la cota sa parte, cel care a deschis sucesiunea la JUDECATORIE nu a avut castig de cauza si a decedat si acesta neavand urmasi, iar cel de-al patrulea frate a decedat in urma cu 1 an, cu mentiunea faptului ca cel din urma are copii).
Daca nu ne-am prezentat in momentul chemarii la succesiunii mai putem avea drepturi legale, pretentii asupra mostenirii?
Buna ziua,
Nu am inteles daca la judecatorie s-a dezbatut sau nu succesiunea.
Daca s-a dezbatut, care a fost sentinta/
Daca nu s-a dezbatut va trebui dezbatuta.
Buna ziua,
La judecatorie s-a dezbatut succesiunea, in ceea ce priveste sentinta stiu doar ca a avut castig de cauza fratele mamei care a decedat acum 1 an.La dezbatareea succesiunii s-au prezentat din cei 4 frati - cel care a si deschis succesiunea si nu a avut castig de cauza, si inca un frate ce a decedat anul trecut, din partea mamei noi nu ne am prezentat, iar cealalta sora a mamei a renuntat expres la cota sa parte succesorala.
Din moment ce s-a dezbatut succesiunea si noi nu ne-am prezentat pentru a lua partea mamei din mostenire mai putem obtine ceva?
Mentionez ca dintre cei 4 frati doar cel care a decedat anul trecut si mama aveau copii.

Va multumesc
In primulrand trebuie mers la judecatorie si vazuta sentinta din acel dosar.
Mama dumneavoastra predecedata nu putea fi inlaturata de la succesiune in mod normal deci, prin dansa, dumneavoastra ar fi trebuit sa va primiti partea.
Pana nu vedeti acea sentinta nu aveti de unde sa stiti ce s-a dezbatut si cum a fost impartita masa succesorala.
Daca din acel dosar rezulta ca mama dumneavoastra a fost inlaturata de la succesiune pentru ca nu a acceptat-o expres sau tacit in termenul legal, nu mai aveti nimic de facut.
Va sfatuiesc sa mergeti la judecatorie si sa cititi sentinta. Pana atunci toate sunt supozitii.
Receptionarea de la judecatorie a acelei citatii prin care ne chemau la dezbaterea succesiunii, semnarea confirmarii de primire si neprezentarea la dezbatere au valoare de renuntare tacita?
NU!
Oricum era vorba despre mama dumneavoastra predecedata.
Luati legatura cu un avocat ca sa va poata deslusi in toate aceste prevederi legale.
El va poate ajuta si sa gasiti sentinta la judecatorie.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Iulie 2014
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator

Alte discuții în legătură

Succesiune nedeschisa in termen de 6 luni elena_68 elena_68 Buna ziua, Am o nelamurire si va rog sa ma ajutati cu sfaturile dumneavoastra,mama a decedat acum un an eu mai am un frate iar tatal nostru traieste noi nu ... (vezi toată discuția)
Succesiune nucu_1 nucu_1 buna seara,am nevoie de un raspuns din partea dumneavoastra.tatal meu a decedat in 1983,am fost 5 frati,din care 3 au ramas straini de succesiune conform art ... (vezi toată discuția)
Succesiune galileo43 galileo43 Parintii mei erau proprietarii unui apartament,in acte era trecut tatal meu ca proprietar.Primul a decedat tatal meu,mentionez ca mai am un frate. Eu sant de ... (vezi toată discuția)