avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

buna seara,am nevoie de un raspuns din partea dumneavoastra.tatal meu a decedat in 1983,am fost 5 frati,din care 3 au ramas straini de succesiune conform art 700 c.c.in 1994 decedeaza si mama.in tot acest timp nu s-a dezbatut s-a deschis succesiune dupa nici unul.mama nu avea bunuri,doar tatal meu.o casa si citeva terenuri agricole.cum se vor impartii bunurile?si cine va mosteni partea mamei?cei 3 straini de succesiune dupa tata pot mosteni partea ce i se cuvine mamei? si cat i s-ar cuvenii mamei daca bunurile erau doar ale tatalui dinaitea casatoriei.conform carui cod civil se va deschide succesiunea?dupa care legi?...din 1983?
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 20:50, 21 Noiembrie 2011
Faptul ca cei 3 sunt straini de mostenire o constata instanta. Daca intr-adevar sunt straini de mostenirea tatalui nu sunt si de cea a mamei daca au acceptat-o expres sau tacit si astfel cota de1/4 cat a mostenit mama de pe urma sotului sau, va fi mostenita de toti copiii ei.
E vb de vechiul cod
nu am scris tot mai susimi cer scuze.sunt straini de succesiune prin renuntare conform art 700 cod civil (act facut la notar),si deci trebuie sa deschidem succesiune dupa amandoi parintii obligatoriu?
se dezbate succesiunea dupa fiecare parinte. pe tata il mostenesc 2 copii, iar partea mamei de 1/4 o mostenesc toti 5. mergeti la un notar de la ultimul domiciliu al parintilor
trebuie deschise ambele succesiunii. Mama dvs va veni la mostenirea tatlui dvs nu importa ca bunurile au fost proprii ale tatalui, vprbim de patrimoniul defunctului.La succesiunea tatalui dvs va vanei mama cu 1/4 si cei doi frati cu 3/4.Adica mama 2/8, iar fiecare frate 3/8. Apoi dupa mama se va descide succesiunea a doua la care vin toti fratii , in dezbaterea va intra si cota de 1/4 din succesiunea sotului care va fi impartita in 5. Pentru ca fratii care au renuntat in condtiile art.700 la succesiunea tatalui, adica nu au facut acte sau fapte de acceptare expresa sau tacita in termeneul de optiune succesorala de 6 luni , pe vechiu cod, ar fi putut sa o faca in ceea ce priveste succesiunea mamei. Ei vor trebui sa demonstreze acest lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa sora iuzer iuzer Buna ziua, Sora mea a decedat luna aceasta. Avand in vedere ca dupa noul cod civil s-a prelungit termenul de succesiune de la 6 luni la 1 an, nu mai exista ... (vezi toată discuția)
Drepturi succesiune valcar valcar Buna ziua. Mama mea a decedat de curand si sunt unicul ei fiu. Tatal meu, care a decedat acum 20 de ani avea un fiu dintr-o casatorie anterioara. As dori sa ... (vezi toată discuția)
Mostenire Cristian6982 Cristian6982 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati si pe mine mama mea a murit acum 20 de ani iar tatal meu este casatorit legal de 18 ani cu a doua sotie. Noi suntem 3 frati, ... (vezi toată discuția)