avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 291 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drepturi succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drepturi succesiune

Buna ziua. Mama mea a decedat de curand si sunt unicul ei fiu. Tatal meu, care a decedat acum 20 de ani avea un fiu dintr-o casatorie anterioara. As dori sa stiu daca aceasta persoana ar putea avea acum vreun drept la succesiunea mamei ?
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 05:07, 31 August 2017
Ați dezbătut succesiunea după tata?
Buna ziua,
In mod sigur NU!
Fratele vitreg mosteneste sau, ma rog, a mostenit doar de pe urma tatalui.
VALENTINA MITEA a scris:

Ați dezbătut succesiunea după tata?

Nu, nu s-a dezbatut nici o succesiune dupa tata.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveți de dezbătut două succesiuni, în ordinea deceselor: a tatălui și a mamei.
Moștenirea tatălui se cuvine: mamei dvs. (1/4) și celor doi fii ai defunctului, respectiv dvs. si fratele dvs. după tată (3/4 :2 = 3/8 fiecare). În moștenirea tatălui intră bunurile lui proprii (cum ar fi bunuri moștenite de el de la parintii lui etc) si partea lui (teoretic 1/2) din bunurile pe care le avea în comun cu mama dvs.

Moștenirea mamei vă revine dvs. in calitate de unic fiu al acesteia. Fratele dvs. dupa tată nu este rudă cu mama dvs. dacă nu a fost adoptat de ea și prin urmare nu o moșteneste. În moștenirea mamei intră bunurile ei proprii (cum ar fi bunuri dobandide de ea dupa decesul tatlui dvs.) partea ei din bunurile comune cu tatăl dvs. plus ceea ce a moștenit ea de la tatăl dvs.


Ultima modificare: Joi, 31 August 2017
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suntem 2 frati si mama. tata a decedat in 2021. vrem sa dezbatem ... silviu1975 silviu1975 Suntem 2 frati si mama. Tata a decedat in 2021. Vrem sa dezbatem succesiunea dupa bunici, parintii tatalui meu. Tata mai are 2 frati, ambii in viata. Nu am ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, in cazul unei succesiuni aproape succesive, decesul ... Bianca_Livia Bianca_Livia Buna ziua, in cazul unei succesiuni aproape succesive, decesul fiului, decesul mamei, fiul necasatorit si fara copii, mama divortata de tatal fiului de multi ... (vezi toată discuția)
Act de mostenitor emil.popescu17tm emil.popescu17tm Buna seara, as vrea sa stiu si eu daca pot ataca un act de mostenitor. Avem o proprietate pe numele doar al tatalui care a decedat, mama s a recasatorit, dar ... (vezi toată discuția)