Am citit mult pe acest forum dar nu am dat de ceva asemanator cu ce mi s-a intamplat mie.
Acum 2 saptamani conduceam masina pe un drum cu sens unic. In masina ma mai aflam cu o persoana.
Fara sa ma asigur, am intrat intr-o intersectie unde am fost lovit de alta masina ce circula regulamentar.
Persoana care se afla la mine in masina a acuzat dureri la picior (deasupra gleznei) , lovitura pe care eu nu prea cred sa fi avut-o.
In fine, ... i-am chemat Salvarea , Politia. Salvarea a dus-o la Spital unde a fost externata in aceeasi zi.
Initial am vorbit la telefon cu victima si mi-a spus sa stau linistit ca nu are nimic, apoi m-a sunat si mi-a cerut 10 milioane.
La INML nu s-a prezentat in 48 ore, nici nu stiu daca s-a prezentat. Mie ca incearca sa scoata niste bani pe seama mea, si nu stiu cum sa procedez. "Victima" imi spune ca si-a luat certificat le la IML de 10 zile, dar nu cred ca are certificatul asta, iar daca il are ...mai mult de 2 zile nu cred ca i-a dat.
Ce e mai bine sa fac ?
- sa le platesc cele 10 milioane si sa scap de stres ?
- in cazul in care refuz sa le platesc cele 10 milioane ce pot pati ?
Parerea mea este sa nu-i dai banii solicitati. Daca are peste 10 zile de ingrijiri medicale poate sa depuna plangere penala, iar instanta va hotari suma pe care o vei da. Daca numarul zilelor de ingrijiri medicale este pana 10 nu se pune problema raspunderii penale.
Numai bine va doresc
- dupa iesirea din spital, in cat timp trebuie sa te prezinti la IML ca sa iti iei certificatul medico legal ?
- la finalizarea procesului (sigur o sa pierd ca sunt vinovat) o sa imi afecteze cazierul in vreun fel ?