avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident cu vatamare corporala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident cu vatamare corporala

Am citit mult pe acest forum dar nu am dat de ceva asemanator cu ce mi s-a intamplat mie.
Acum 2 saptamani conduceam masina pe un drum cu sens unic. In masina ma mai aflam cu o persoana.
Fara sa ma asigur, am intrat intr-o intersectie unde am fost lovit de alta masina ce circula regulamentar.
Persoana care se afla la mine in masina a acuzat dureri la picior (deasupra gleznei) , lovitura pe care eu nu prea cred sa fi avut-o.
In fine, ... i-am chemat Salvarea , Politia. Salvarea a dus-o la Spital unde a fost externata in aceeasi zi.
Initial am vorbit la telefon cu victima si mi-a spus sa stau linistit ca nu are nimic, apoi m-a sunat si mi-a cerut 10 milioane.

La INML nu s-a prezentat in 48 ore, nici nu stiu daca s-a prezentat. Mie ca incearca sa scoata niste bani pe seama mea, si nu stiu cum sa procedez. "Victima" imi spune ca si-a luat certificat le la IML de 10 zile, dar nu cred ca are certificatul asta, iar daca il are ...mai mult de 2 zile nu cred ca i-a dat.

Ce e mai bine sa fac ?
- sa le platesc cele 10 milioane si sa scap de stres ?
- in cazul in care refuz sa le platesc cele 10 milioane ce pot pati ?
Cel mai recent răspuns: marian2121 , utilizator 09:08, 12 Mai 2009
Parerea mea este sa nu-i dai banii solicitati. Daca are peste 10 zile de ingrijiri medicale poate sa depuna plangere penala, iar instanta va hotari suma pe care o vei da. Daca numarul zilelor de ingrijiri medicale este pana 10 nu se pune problema raspunderii penale.
Numai bine va doresc
Atin uitat de polita RCA?Asiguratorul plateste si vatamarile pasagerului vinovatului.
- dupa iesirea din spital, in cat timp trebuie sa te prezinti la IML ca sa iti iei certificatul medico legal ?
- la finalizarea procesului (sigur o sa pierd ca sunt vinovat) o sa imi afecteze cazierul in vreun fel ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar penal in urma unui accident elena 123 elena 123 Accidentul s-a produs ca urmare a neadaptarii vitezei la conditiile de drum(conform constatarilor politiei), cu alte cuvinte eu conduceam si din cauza vitezei ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis fara pv sarah1985 sarah1985 Buna ziua. Intr-o intersectie, un prieten a accidentat un biciclist intrucat nu a acordat prioritate de dreapta. Ideea e ca i s-a luat permisul fara ca agentul ... (vezi toată discuția)
Accident de masina, daune morale mihaela7g mihaela7g Sunt victima unui accident auto ,eram pasager dreapta intr-o masina care circula regulamentar si am fost lovita de o alta masina care nu a acordat ... (vezi toată discuția)