avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire pensie
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire pensie

Buna ziua!
In urma cu cativa ani fratele meu in prezent decedat a facut un imprumut la banca. Mama mea a preluat ratele dar din cauza pensiei mici nu a platit toata suma ce era stabilita lunar ca rata. Dupa o perioada de timp asa cum se intampla frecvent banca a solicitat executare silita si executorul a instituit poprire. Mama ia pensia pe card iar de 2 ani nu a luat niciun leu pensie noi copiii cumparandu-i medicamente pentru diabet si hrana. De ceva timp am citit pe acest site prev. din Codul Civil 409 cred in legatura cu poprirea pe 1/3 din venit si cele referitoare la poprirea pe diferenta dintre jumatate din slariu minim net pe economie si pensie. Mama are o pensie de 380 lei. Cum procedam sa deblocam contul. Sa solicite renuntarea la card sau ce se poate face?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:00, 3 Iulie 2014
da, sa ceara casei de pensii sa ii vireze pensia prin posta.
Nu trebuia sa permiteti sa se intample asta, puteati sa rezolvati problema de la bun inceput.
Apoi de a a preluat mama ratele, era coplatitor sau a avut bunuri importante de mostenit dupa fratele dvs ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Blocare cont banca RIZEAFLORICA RIZEAFLORICA Am avut 2 carduri de nevoi personale de la o banca pe care le-am dat copilului si care eu nu am stiut ca nu a depus rata fixata. Am fost executata fa ra sa ... (vezi toată discuția)
Proprie cont bancar SzJakab SzJakab Buna ziua. Din cauza unor datorii la banca mi s-a pus proprire pe contul bancar. Mentionez ca pe acest card incasez pensia dar nu mai am acces deloc la acest ... (vezi toată discuția)
Ajutor familie gabryst5 gabryst5 Ce se poate face ptr urmatoarea situație? Familie formata din mama 67 ani pensionară pe caz de boala cu accident vascular cerebral, diabet insulino ... (vezi toată discuția)