avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1263 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Drepturi pe tevile de canalizare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Drepturi pe tevile de canalizare

Buna ziua!
Am cumparat in 2012 un apartament situat la parterul unui bloc nou. In toamna anului trecut a refulat sifonul din pardoseala baii. Dupa o desfundare cu sarpele, a urmat o noua refulare, motiv pentru care au fost curatate tevile cu o masina speciala si s-a realizat o inspectie video - toate pe banii constructorului.
In urma filmarii, s-au observat mai multe portiuni de teava de scurgere cu contrapanta, iar recomandarea a fost sa facem cu nou camin cu conectare directa (fara coturi) la sistemul de canalizare, lucru care s-a si intamplat.
Dupa curatarea de atunci nu am mai avut probleme, in schimb asociatia de proprietari ne cere, in scris, sa spargem casa pentru indreptarea tevilor. Altfel, ne vedem in instanta. Mentionez ca lucrarile de reparatie sunt suportate de constructor, nu si disconfortul si toate problemele care apar inevitabil la spargerea unui apartament complet mobilat.

Intrebarea mea este: daca noi ne opunem spargerii casei noastre prin pardoseala careia trec tevile de scurgere cu portiuni in contrapanta, asociatia poate avea castig de cauza in instanta?
Nu am cerut nimic asociatiei in cazul in care canalizarea ar refula din nou, si nu au fost aduse daune celorlalti proprietari din bloc.



Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 05:03, 3 Iulie 2014
Este o situatie atipica,deoarece asociatia de proprietari poarta responsabilitate asupra partii comune de constructii si instalatii
In cazul dv,partea comuna incepe de la T-ul de racordare scurgere din pardoseala apartamentului dv in instalatia generala din subsolul tehnic
Ce inseamna de fapt spargerea casei, asa cum ziceti dv.?

Cam sunteti obligati sa lasati sa se faca lucrarea deoarece este vorba de proprietatea comuna si de remedierea unei probleme la aceasta.
In legea 230/2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari se spune:
Art. 15. - Cu un preaviz de 5 zile, proprietarul este obligat sa accepte accesul in apartamentul sau in spatiul sau al unui delegat al asociatiei, atunci cand este necesar sa se inspecteze, sa se repare ori sa se inlocuiasca elemente din proprietatea comuna, la care se poate avea acces numai din respectivul apartament sau spatiu. Fac exceptie cazurile de urgenta, cand accesul se poate face fara preaviz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apa menajera de la bucatarie refuleaza in chiuveta... ce pot face din punct de vedere legal? mirela2402 mirela2402 X-(X-(Ce este de facut??? Locuiesc la etajul 8 iar la etajul 11 pe partea de deasupra apartamentului meu este montata o masina de spalat rufe in bucatarie si ... (vezi toată discuția)
Miros pestilential in timpul verii, in baie Cristina I. Cristina I. Buna seara. Supun atenției dvs următoarea situație: in urma cu aproape 1 an am achiziționat o locuința intr-un bloc ridicat in urma cu aproape 45 ani. ... (vezi toată discuția)
Reparatii coloana de apa dianacicero dianacicero Buna ziua, Am urmatoarea situatie: vecina de dedesubt vrea sa schimbe coloana de apa verticala, deci cea comuna, la nivelul apartamentului ei si pretinde ca ... (vezi toată discuția)