avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale IMM Curierat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

IMM Curierat

Buna ziua!
Numele meu este Robert , si am cateva intrebari pe care as dori sa vi le adresez.Vreau sa imi fac o firma de tip SRL-D , care sa aiba doua ramuri , una de livrari de mancare ( de ex. KFC , McDonald's ,etc ) si cealalta de livrari de bunuri , efectuate rapid.Aceste 2 parti sa aiba la inceput cate 2 angajati care sa se ocupe cu livrarile , eu ca manager si inca o persoana care sa preia comenzile.As dori in primul rand sa stiu daca pot sa fac asta , adica sa ramific firma in acest fel , ea fiind o societate cu raspundere limitata.
In al doilea rand as vrea sa stiu cu ce ma confrunt dupa ce intorc de la registrul comertului , dupa ce am infiintat firma.Ce ar trebui sa stiu din punct de vedere al angajatilor si al taxelor ?
Nu ezitati sa spuneti tot ceea ce credeti ca ar trebui sa stiu !
Multumesc pentru ajutorul acordat !
P.s. Scuzati daca nu am postat unde trebuie.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Iulie 2014
33Robert, utilizator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:37, 3 Iulie 2014
In primul rand, vorbiti de doua activitati total diferite, cu coduri CAEN diferite.
Astfel, pentru livrare mancare la domiciliu, care se numeste activitate de catering, este codul 5621.
Apoi, este vorba de servicii postale si de curierat, cod CAEN 5320.
Daca doriti sa le efectuati pe amandoua, trebuiesc autorizate la Reg. Com., iar dupa aceea puteti.
Apoi, veti plati ca orice societate cu angajati: toate taxele angajatorului pentru salarii, impozit pe venit, eventual TVA daca optati pentru el. Oricum, va trebuie un contabil.
Adica trebuie sa inregistrez cele doua coduri la registrul comertului si atat? Unde gasesc toate taxele pe care angajatorul trebuie sa le plateasca?
Multumesc pentru raspuns!
Va ajuta informatiile de la adresa www.avocatnet.ro/content/cal...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod caen livrare pizza/mancare la domiciliu Loredana_84 Loredana_84 Buna ziua, Trebuie sa infiintez o societate comerciala care va desfasura activitatea de restaurant - pizzerie. Am autorizat in locatia respectiva codurile ... (vezi toată discuția)
Schimbare domeniu de activitate(cod caen) vasi49 vasi49 Buna seara,sunt din Bucuresti,am un SRL ,avand ca si activitate principala -prepararea de pizze si paste -,cu livrare numai pentru acasa.Functionez din 1993 si ... (vezi toată discuția)
Problema cod caen Alex N Alex N Buna ziua, As vrea sa stiu daca pentru organizarea de evenimente: petreceri, banchete, etc. care se desfasoara in diverse locatii (restaurante, sedii firme ... (vezi toată discuția)