avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de abitatie viagera-evacuare ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de abitatie viagera-evacuare ?

Buna seara! Impreuna cu mama mea am dobandit o casa prin vanzare- cumparare iar eu imi rezerv dreptul de abitatie viagera pe intreg imobilul.Mentionez ca m am casatorit intre timp dar mama nu e deacord sa o primeasca in casa pe sotia mea,b mai rau i a deschis proces de evacuare,dupa un proces de ordin de protectie.Ordinul de protectie a fost pe o durata de 6 luni si a expirat.In aceasta perioada de 6 luni,am stat si inca stau cu sotia mea cu chirie.Precizez ca mama sufera de anumite boli psihice si neurologice.In lipsa mea,a deschis aceste procese..eu fiind navigator.Vreau sa stiu daca dreptul meu de abitatie imi confera dreptul sa o o evacuez pe mama.Din informatiile notarilor,se pare ca da..Mama are doar dprept de proprietar nu si drept locativ.Astept raspunsuri din partea celor vizati in acest domeniu.Mutumesc!
Acum am vazut si intrebarea ta in legatura cu buletinul mamei tale facut fara acordul tau, in calitate de titular al dreptului de abitatie. Deci ea ca nud proprietar nu poate sa isi faca buletin la adresa aceea, decat daca o iei in spatiu tu. Nu trebuie sa o dai in judecata, este sufficient sa faci reclamatie la evidenta populatiei din sectorul in care locuiti si, pentru a lua la cunostinta, si la Ev. populatiei central. Daca sunteti din sectorul 3 au avut deja de-a face cu mine intr-o speta asemanatoare si stiu despre ce este vorba. O vor chema cu citatie pe mama ta pentru a preda cartea de identitate intocmita fara respectarea conditiilor legale. Te rog insa sa nu o dai in strada ca este pacat. gaseste-i altceve. Claudia
Buna seara!
[Editat - se refera strict la intrebarea cu buletinul nu la intreg topicul].
Am scris in primul mesaj ca sunt beneficiar cu drep de abitatie viagera pe intreg imobilul. S a constituit acest drept la cererea mea,nu la cererea mamei care ulterior a fost deacord ca nu avea incotro.Ptr acest imobil am investit capital amandoi,nu numai mama.Daca se duce in strada sau nu,este strict problema ei asa cum a fost si este strict problema noastra unde ne ducem cand a cerut ordin de protectie in timpul iernii ptr sotie si un copil minor.Am citit comentariile celor care mi au scris,aici si in privat.Imi cunosc drepturile,cunosc legile dar ma intereseaza si parerea celor de pe forum mai ales parerea celor care au trecut prin asa eva.Sotia nu si doreste un drept in casa aia chiar daca il poate avea sau il poate obtine prin dreptul meu.Cunosc si drepturle mamei si mai ales obligatiile dumneai ca nud proprietar.Nu inteleg cum si a facut mama buletin a acea adresa cu ajutorul avocatei dumneaei iar sotia mea cand s a dus sa si faca,i s a cerut sa vina cu proprietarul sau cu procura de la proprietar,chiar daca i s a explicat ca mama nu are acest drept.Se facea ca nu intelege cum sta treaba cu dreptul de abitatie.
Din toata povestea asta inteleg ca mama a facut fals in inscrisuri,fals in declaratii si uz de fals
art.292.ajutata de avocata.As vrea sa stiu daca avocata mamei trebuie sa raspunda in fata legii ptr complicitate.
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Iulie 2014
Admin, administrator
App de exceptie,ce motive ar instanta sa ridice exceptia inadmisibilitatii actiunii de constatare?Daca solicit sa se constate ca mama nu are drept locativ,cer instantei sa tina cont de un fapt real.Acest drept locativ nu si l a rezervat in contract.Am intervenit pe subiectul asta,ptr ca mi se pare cea mai usoara cale.
Multumsc frumos ptr staturi.
avamut a scris:

Nu este necesar sa precizezi prea multe despre ce a platit si ce nu a platit mama ta, ca oricum instant te va ura pentru ca vrei sa o evacuezi pe mama ta din imobil. mergi pe chestiunile tehnice mai mult, respectiv dreptul subiectiv, care rezulta din contract, tulburarea dreptului si nevoia de a restabili situatia initiala. vezi ca se timbreaza la valoarea imobilului asupra caruia se poarta drep[tul de abitatie, respective cu 20% din val. imobilului si competenta este a instantei unde se afla imobilul.


As dori sa stiu sigur daca timbrarea se v a face la valoare imobilului sau e doar o presupunere.
Am citit in portal,cazuri identice de evacuare cu executare, si nu se specifica aceasta taxa de timbru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfacerea unui contract de vanzare cumparare cu habitatie viagera dragaeugen dragaeugen in anul 2014 mi-am vandut apartamentul proprietate personala,cumparat inainte de a ma casatori,fiind in divort cu sotia ,am cumparat cu banii obtinuti un alt ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare apartament cu clauza abitatie viagera liliana.suciu liliana.suciu Subiect: Contract de vanzare cumparare apartament cu clauza abitatie viagera -am contract de vanzare cumparare apartament , cumparat de la fostul ... (vezi toată discuția)
Bunica i-a donat mamei un apartament dar și-a păstrat dreptul de abitație viageră, iar acum vrea s-o evacueze. este posibil acest lucru? AnnaMariaS95 AnnaMariaS95 Buna ziua! Mama mea a primit printr-un act de donatie, de la mama sa (bunica mea), un apartament. Acest act de donatie are ca si clauza: drept de habitatie ... (vezi toată discuția)