avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Recuperare creanta concordat preventiv
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Recuperare creanta concordat preventiv

Buna seara, as dori cateva informatii despre concordatul preventiv. Detin un titlu executoriu impotriva unui debitor. In momentul in care urma sa contactez executorul judecatoresc, primesc o oferta de concordat din partea debitorului, aducandu-mi-se la cunostinta ca am 30 de zile calendaristice sa accept. La valoarea datoriei au trecut doar debitul principal desi potrivit titlului executoriu sunt obligati si la penalitati. Inteleg ca pana la omologarea concordatului pot sa ii execut silit, insa ma tem ca nu ma mai incadrez (mai am 20 de zile pana la acceptarea ofertei). Care sunt optiunile? E riscant sa cer executarea silita datorita suspendarii provizorii? Sa accept oferta? Dar penalitatile cum le recuperez? Multumesc anticipat pt ajutor.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 00:39, 3 Iulie 2014
Cine a cerut concordatul preventiv si la ce sume s-a renuntat? Cine este creditorul majoritar? Puteti face contestatie la hotararea adunarii creditorilor daca va simtiti lezat, cu ocazia primului termen de judecata. Sunt multe de clarificat la dvs.
Debitorul a cerut concordatul preventiv. Mi-a trimis oferta dar a avut grija sa stearga de pe lista creditorilor denumirile celorlalti. A pastrat doar pozitia firme mele si debitul principat fara penalitati de intarziere ori printr-o ordonanta de plata am obtinut si penalitatile de intarziere. Ofertele au fost trimise de conciliator catre toti creditorii cu termen 30 de zile de acceptare. Ma tem ca daca nu accept oferta si merg pe executare silita voi primi suspendare.....
Luati legatura cu administratorul judiciar si vedeti cine si cum voteaza concordatul, adica cine are interes sa taie din debite si in ce suma, si abia apoi va puteti face un plan de actiune pe mai departe. Contactati si adunarea creditorilor in acelasi sens. Este prematur la momentul asta sa va faceti un plan sarind etape.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile unui angajat irinavoicu irinavoicu buna seara, care pot fi consecintele daca votez \'nu\' oferta de concordat preventiv a companiei la care am lucrat. Nu a achitat datoriile si salariile mai ... (vezi toată discuția)
Deschidere procedura concordat preventiv Tordoi DAD Consult S.R.L. Tordoi DAD Consult S.R.L. Fiind o procedura noua, exista si un model de cerere privind declansasrea acestei proceduri? Se poate merge dupa \"ureche\", o adaptare a cererii de intrare in ... (vezi toată discuția)
Concordatul preventiv nita_daniel nita_daniel Buna seara!Sunt intr-o dificultate in legatura cu concordatul preventiv.Un debitor este in insolventa si facut mai multe concilieri directe printre care unui ... (vezi toată discuția)