avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1995 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare teren intravilan
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare teren intravilan

Buna ziua,
Urmeaza sa achizitionez un teren intravilan in mediu rural.Pe acest teren este o casa paraginita( in proportie de 90%) care nu e conectata la reteaua de electricitate.
1. Care este procedura de intocmire a actelor de vanzare -cumparare(trebuie cadastru?) si cam cat m-ar costa intocmirea actelor(orientativ)?
2.Cum procedez sa obtin autorizatia de demolare(eventual cam cat m-ar costa, orientativ)?
Cel mai recent răspuns: razvan79vl , utilizator 12:57, 3 Iulie 2014
Buna ziua! Fara schita cadastrala intabulata niciun notar nu o sa va faca un act de vanzare cumparare! Pentru a afla orientativ pretul trebuie sa va adresati unui notar! Cu privire la autorizatia de demolare trebuie sa luati un cerificat de urbanism pentru demolare(costa in jur de 25 de lei) insa o sa va trebuiasca proiect de demolare intocmit de un arhitect(300-400 euro), avize sau autorizatii de la diverse institutii pe care primaria vi le solicita prin certificatul de urbanism pentru ca apoi sa vi se emita autorizatia de demolare a constructiei. Dupa demolarea constructiei trebuie facuta actualizarea cartii funciare(in jur de 100 euro-schita cadastrala +taxe cadastru). Cred ca fara 1000 de euro nu scapati cu toate cheltuielile incluse! Bafta multa si rabdare!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

"vicii ascune" teren vandut Lulica Lulica Buna ziua Situatia sta cam asa: in anul 1977 parintilor mei le-a fost demolata o casa si au fost expropiati de teren. In 1991 parintii au divortat iar in ... (vezi toată discuția)
Proiectarea unei case valy 84 valy 84 Buna ziua. Am o casa in bucuresti, o casa veche din caramida si asa vrea sa o daram si sa fac alta in locul ei P + 1, parter 65 mp, etaj 65 mp. Cam cat m-ar ... (vezi toată discuția)
Taxe notariale CRIS38 CRIS38 Am cumparat de la tata un teren de o sup. de 1000 mp si la un birou notarial la intocmirea actelor am platit 413 RON .terenul este intravilan.vreau sa stiu ... (vezi toată discuția)