avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Societate de drept comun fara personalitate juridica - ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Societate de drept comun fara personalitate juridica - asociat in SRL?

Buna ziua tuturor,
De cateva zile imi storc creierii cu urmatoarea speta si nu reusesc sa o solutionez nicicum...
Am o societate de drept comun fara personalitate juridica (constituita in Belgia) care doreste sa preia partile sociale ale unor SRL-uri din Romania.
Societatea belgiana este de fapt un contract prin care doi soti isi transfera bunurile catre copiii lor (sotii sunt uzufructuari, iar cei trei fii detin nuda proprietate asupra bunurilor aportate de parinti). Societatea nu este inregistrata niciunde in Belgia (pentru ca nu se inregistreaza, sau cel putin asa mi-a comunicat unul din soti), iar dovada acesteia nu se poate face decat cu contractul de societate - ”actul constitutiv” - care este de fapt un inscris sub semnatura privata.
Unul dintre soti este asociat in mai multe SRL- uri din Romania si doreste sa cesioneze partile sociale (si creantele) pe care le detine catre societatea belgiana.
Eu am pregatit cesiunea de parti sociale, dar ORC-ul a avut un soc atunci cand m-am prezentat cu documentele. Pe principiul ca doar ”persoanele fizice şi persoanele juridice se pot asocia şi pot constitui societăţi cu personalitate juridică”, iar societatea belgiana nu este persoana juridica, ci entitate fara personalitatea juridica, nu am putut inregistra dosarul.
Am discutat cu cei de la Juridic, dar mi s-a spus ca nu s-au mai confruntat cu o asemenea situatie si nu stiu sa-mi spuna nimic...

Are cineva vreo idee? A mai trecut cineva printr-o situatie similara?
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Aport in natura la capitalul social Elena266 Elena266 Buna ziua, as vrea sa-mi desfiintez PFA-ul si sa infiintez o firma As dori sa stiu daca licenta de taxi pe care o detin poate fi mutata pe firma si daca ramane ... (vezi toată discuția)
Fuziuni societati cu raspundere limitata srl doresc consiliere trardsvel trardsvel am urmatoarea problema si nu stiu cum sa ma descurc. in anul 2000 am infiintat un srl (sa spunem 1 )in care asociati eram eu si sotia mea. in anul 2003 ... (vezi toată discuția)
Cesionare parti sociale alina_vi alina_vi Un asociat doreste sa cesioneze o parte din partile sale sociale pe care le detine la un SRL catre un tert. Asociatul are o datorie mai veche catre tert. Este ... (vezi toată discuția)