avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cesionare parti sociale
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cesionare parti sociale

Un asociat doreste sa cesioneze o parte din partile sale sociale pe care le detine la un SRL catre un tert. Asociatul are o datorie mai veche catre tert.
Este posibil ca asociatul , in loc sa primeasca bani pentru partile sociale cesionate, sa faca o compensare intre cele doua datorii? Cum se face exact? Pot mentiona in hotararea AGA si in contractul de cesiune faptul ca va opera compensatia? Daca partile sociale reprezinta aport in natura, cand cesionez partile sociale, de fapt trebuie facuta precizarea ca se cesioneaza aport in natura cu o numita valoare in bani? Sau cum fac?
Cel mai recent răspuns: ContSters98040 , utilizator 16:19, 24 Februarie 2010
Se poate face compensare.
Cititi Actul Constitutiv al societatii si vedeti cate parti sociale detine asociatul care vrea sa cedeze . Cate vrea sa cedeze din cate detine? Tot in A.C. scrie si ce valoare nominala are o parte sociala.
Asociatul care doreste sa cesioneze , calculeaza valoarea partilor sociale pe care le detine si cesioneaza tertului pana la concurenta sumei datorate. In contractul de cesiune se va specifica faptul ca cesiunea se face prin compensarea sumei datorate cu valoarea partilor sociale cedate. Doar in actul constitutiv se face precizarea aportului in natura la capital, asociatul acum detine parti sociale si nu aport in natura. Capitalul social al societatii este format din aport in natura. De la data inregistrarii aportului la Reg. Com proprietar al imobilului este societatea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare aga cesiune Anny2009 Anny2009 Va rog sa ma ajutati cu o lamurire: in cazul in care intr-un srl cu 34 de asociati, unul cesioneaza catre un altul ,tot asociat , toate partile sale sociale, ... (vezi toată discuția)
Ces. si marire capital srl prin ap. in natura ionutanton777ro ionutanton777ro Un SRL format din 2 asociati doreste sa efectueze marirea capitalului social, cu ocazia atragerii unui nou asociat ce va efectua un aport in natura (un ... (vezi toată discuția)
Schimbare act constitutiv - adaugare asociat element94 element94 Buna ziua. Imi spuneti va rog ce actre trebuiesc pentru schimbarea unui act constitutiv ? Dorim sa ne asociam cu un cetatean strain. Se poate face acest ... (vezi toată discuția)