avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Sotia adminstrator- sot presedinte Asociatie-conflict ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Sotia adminstrator- sot presedinte Asociatie-conflict de interese?

Buna ziua, am si eu o intreabare la care sper ca cei care stiti ma veti si lamuri,si anume, locuiesc intr'un imobil format din 2 scari de bloc,este o asociatie particulara,condusa de o doamna administrator pusa de noi.sotul doamnei administrator cand m'am mutat eu acum un an l'am gasit presedintele asociatiei,deci sotia administrator sotul presedinte.ma intreb in sinea mea cum se numeste sau ce articol din ce lege le interzice asa ceva, pt ca eu nu cred ca e normal sa avem pe acesti 2 soti in conducerea asociatiei si am dori sa facem o sedinta sa alegem un presedinte de asociatie dintre noi locatarii acestui imobil.va multumesc.:(
Cel mai recent răspuns: zxc1 , utilizator 10:07, 1 Februarie 2016
Pai faceti AG extraordinara si alegeti-va alt presedinte, dar pe alt motiv ca este sotul administratorei.

In HG 1588/2007 se spune:
Art. 12. - Proprietarii membri ai asociatiei, pe langa drepturile si indatoririle prevazute in statutul asociatiei de proprietari, au si urmatoarele drepturi si obligatii:
............
i) nu pot ocupa functii in comitetul executiv si in comisia de cenzori membri avand grade de rudenie, pana la gradul al 4-lea inclusiv.

Altceva nu se prevede.
Deci dumnealui sotul - presedinte, nu este ruda cu dumneaei - administratora.
Apoi, ca sa intelegeti mai bine: sotul este director la o SC, iar sotia lucreaza bine meci la contabilitate, desigur la aceeasi SC - ce ziceti se poate sau unul tre' sa plece in alta parte?

Dar de fapt cam care ar fi problema, se cearta de la peschesh si va deranjeaza?
Pe de alta parte, asociatia este condusa de presedinte, iar administratorul este subaltern...
doamna administrator e o mahalagioaca cum nu sa mai vazut , daca ii spui ceva ce nu ii comvine ia fooc,te apostrofeaza in tot felul etc,cum de am eu tupeul care am 1 an de cand sunt in bloc sa am dreptul la spatii comune etc, pt ca am vrut sa am acces la pod unde dumneaei tine totul sub cheie, si sotul binenteles o sutine ca na asta e familia lor!!Adica probabil sigur trebuie sa facem o sedinta sa alegem alt presedinte, ei sunt de 30 de ani aici impreuna,totul e o dictatura nimeni nu maraie nimic,toti cu pumnul in gura! Au trecut 25 de ani de la caderea comunismului eu nu pot sa tac! Vreau sa iau masuri si sa schimbam pe unul dintre ei.Care comenteaza il ameninta cu politia cu procese etc ..pe cand noi o platim sa ne faca servicii si cand ea e angajata noastra !! Si uite ce angajata !! Despre asta e vorba la aceasta asociatie de proprietari particulara.Daca aveti alte idei va rog sa mi le expuneti si poate iau ce e bun din ele! Va multumesc.:(
Mda. Este altceva...Am mai auzit expresii dintr-astea: ce, te-ai mutat de 1 an si ai deja pretentii? Da, atitudini, nu comuniste, ci de oameni slabi, nepregatiti ca sa nu zic prosti!

Nu stiu daca anul acesta ati tinut AG a proprietarilor. Daca nu ati tinuto, solicitati sa o tineti, si mai schimbati membrii com. ex., puneti si oameni mai tineri, pregatiti-va un vecin care sa fie presedinte. Eventual, schimbati-ii pe amandoi, luati-le cheile, faceti ordine, repartizati spatiile comune pe anumite criterii, intocmiti regulamente. Daca au boxe si nu vor sa renunte, trebuie sa le percepeti chirii, bani ce vor intra in Fd. de reparatii.
Mai intrebati-ne, noi va ajutam.
Succes!
Va multumesc mult,astazi m'au oprit pe scari 2 femei batrane si mi'au zis bine ca am venit in bloc ca de 30 de ani o suporta si nu pot spune nimic ca daca zic ceva le face in tot felul si le ameninta!!Ca sa vedeti ce timpuri traim, e de necrezut !! O sa ma intersesz daca a fost adunarea generala chiar daca a fost o sa convocam o sedinta cu sau fara ei doi si o sa decidem soarta acestei asociatii condusa inca sub metode nu tocmai ok.Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Este necesar ca presedintele asociatiei de proprietari sa locuiasca in blocul asociatiei? alertbrain alertbrain Presedintele asociatiei de proprietari nu mai locuieste in bloc de mai bine de 4 ani. [b]Este legal sa mai detina aceasta functie?[/b] Precizez ca nu se ... (vezi toată discuția)
Administrator(i) infosystems4u infosystems4u Buna ziua Ne confruntam cu o situatie inedita. In urma unor conflicte intre administratora asociatiei noastre si un membru al comitetului executiv, aceasta ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli cu intretinerea-asociatie lorelena1306 lorelena1306 Stimati domni, As dori sa aflu ce cheltuieli trebuie platite la intretinere (obligatorii + specifice asociatiei de locatari: ex femeie serviciu, ... (vezi toată discuția)