Ma intereseaza care sunt autorizatiile pe care trebuie sa le aiba o capela mortuara si daca exista reglementari legale in acest sens.
Am o constructie in imediata apropiere a casei folosita de un preot si sunt sigur
ca respectiva cladire nu are utorizatiile necesare de funtionare.
In plus mai scoate din cand in cand probabil din cauza aerului irespirabil din interior cadavrele afara.
Cu siguranta daca totul este facut legal ar trebui sa aiba autorizaii de la mediu, dsp, etc dar nu stiu unde anume ar trebui sa ma adresez ca sa obtin niste raspunsuri pertinente si nu doar pe cele ale "bunului parinte''.
In plus as fi interesat daca mai e voie in 2014 sa circule cu mortul pe strada de la biserica la cimitir ....adica aproape 1 km.
Sesizati oficial directia de sanatate publica locala,care avand in vedere caracterul public al informatiilor,in termen de 30 de zile trebuie sa raspunda
Multumesc pentru raspuns...
O sa incerc sa fac o seiszare oficiala la DSP dar ma gandesc ca autorizatia de functionarea ar trebui sa o dea primaria pentru o activitate de acest gen ...nu?
Am sesizat DSP ul cu privire la aspectele mentionate dar raspunsul lor a fost total pe langa subiect ....mai ales ca au redirectionat sesizarea mea la Garda de Mediu de unde a fost trimisa din nou la DSP. Pot sa fac o noua sesizare sa cer punctual date despre avizele sanitare ale locatiei sau trebuie sa merg sa ii actionez pe cale legala ca sa obtin aceste informatii ?
Inselatorie pe fata
ublanoi
Am cumparat acum 10 ani un loc de veci ( 2 morminte, adica 2,5mx2,4m=6 mp ) in curtea bisericii din satul unde sotia mea mosteneste o casa si terenul aferent ... (vezi toată discuția)