avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Pe proprietatea mea am voie sa arborez alt drapel ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Pe proprietatea mea am voie sa arborez alt drapel decat cel al Romaniei ?

Buna ziua,

nu gasesc nici un raspuns clar la intrebarea mea, nici macar Legea 75/1997 art.7 nu precizeaza fara echivoc daca am voie sa arborez drapelul unui alt stat pe proprietatea mea.
As aprecia tare mult un raspuns in acest sens.

O zi buna va doresc.
Cel mai recent răspuns: Radu9 , utilizator 12:21, 4 Iulie 2014
Stati linistit puteti sa arborati drapelul oricarui stat sau chiar propriul dvs drapel asa cum facea Mateiu Caragiale la mosie.
Nu aveti voie sa combinati culorile rosu, alb si verde.



:rolleyes:
Ultima modificare: Joi, 3 Iulie 2014
CryTeK, utilizator
gandalf1111 a scris:

nu gasesc nici un raspuns clar la intrebarea mea, nici macar Legea 75/1997 art.7 nu precizeaza fara echivoc daca am voie sa arborez drapelul unui alt stat pe proprietatea mea.


Art. 7 din Legea nr. 75/1994 arată că pe teritoriul României drapelele altor state se arborează numai alături de cel al României și doar în locuri publice și pe clădiri oficiale cu prilejul anumitor festivități.

Interpretarea logică a textului conduce la concluzia că persoanele fizice nu pot arbora drapelele altor state (nici măcar alături de cel al României).
Ultima modificare: Vineri, 4 Iulie 2014
Radu9, utilizator
textul se refera doar la persoane juridice / institutii si nu la persoane fizice. Articolul 4 din aceasta lege nu face referire decat la drapelul Romaniei. Intrebarea mea este destul de clara insa nu gasesc nici o referire in nici o lege care sa-mi interzica acest lucru. Nu este vorba de nici un drapel cu insemne ofensatoare, ma gandesc ca, daca doresc sa arborez drapelul Uniunii Europene nu ofensez pe nimeni, sintem in UE, nu-i asa ? In alta ordine de idei, daca doresc sa arborez drapelul SUA pe cine as putea ofensa ? exista deja demersuri de a semna TTIP (acordul dintre UE si SUA) din care putem beneficia si noi destul de mult. Asadar ? Ce risc daca arborez unul din aceste doua drapele ? Sa fiu acuzat ca salut UE si SUA pentru realizari la nivel european si transatlantic ?
Multumesc pentru un raspuns.
Nu știu dacă riscați vreo sancțiune. Care text spuneți că se referă doar la persoane juridice?

Art. 7 din lege este clar: vorbește despre condițiile arborării altor drapele pe teritoriul țării. Ele se arborează numai alături de cel al României, numai la ocazii speciale și, după cum legiuitorul a formulat, numai de către reprezentanți ai statului (prin faptul că e permisă ridicarea lor pe instituții publice). Prin raționament logic, prin excludere, e clar că persoanele fizice nu pot arbora drapele ale altor națiuni.

Tot art. 7 arată că se poate arbora drapelul Consiliului Europei alături de cel al României.
Ultima modificare: Vineri, 4 Iulie 2014
Radu9, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Primarie romaneasca + steag german marius19841 marius19841 Spuneti-mi, va rog, daca un primar dintr-o comuna romaneasca a pus la primarie, pe langa steagul Romaniei si cel al UE si pe cel al Germaniei, fara nici un ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, doresc sa arborez steagul național pe balcon într-un ... RaduuuP RaduuuP Buna ziua, Doresc sa arborez steagul național pe balcon într-un complex rezidențial pe teritoriul României ce pica sub incidența unu ROI. In ROI se ... (vezi toată discuția)
Stema romaniei - legalitatea afisarii de agentii economici elena-10 elena-10 Pot afisa agentii economici la vedere stema Romaniei? Exista vreo reglementare in acest sens? (vezi toată discuția)