avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Prescriptie factura din UK
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Prescriptie factura din UK

buna ziua,

un furnizor de servicii rezident in UK emite o factura catre un client din RO. Factura respectiva se prescrie dupa 3 ani - conform legilor din RO sau dupa 5 ani - conform legilor din UK ?

multumesc pt.raspuns
Depinde de legea alesa prin contract care sa guverneze relatia dintre cele doua parti.
Daca nu exista un contract, sau daca prin contract nu s-a stabilit legea aplicabila, atunci aceasta se determina conform Regulamentului Parlamentului European 593/2008 - in functie de tipul si obiectul contractului. In cazul dvs. contractul de prestari servicii este reglementat de legea tarii unde isi are resedinta obisnuita prestatorul de servicii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Platitor de tva - factura fara tva in spatiul ue? ionutr81 ionutr81 buna ziua, Situatia existenta: in romania exista o firma neplatitoare de TVA care emitea facturi catre o firma din UK tot neplatitoare de TVA, binenteles ... (vezi toată discuția)
Conventia de la roma din 1980 versus roma i!!! lizuca2323 lizuca2323 Ce aduce nou Regulamentul (CE) nr.593/2008 al Parlamentului European si al Consiliului din 17 iunie 2008 privind legea aplicabila obligatiilor contractuale ... (vezi toată discuția)
E-factura pentru facturarea clientilor din afara romaniei? andreea.mocioiu@voxsolutions.co andreea.mocioiu@voxsolutions.co Trebuie sa transmit facturile prin E-factura daca factureaz o entitate din afara Romaniei? Mentionez ca serviciile prestate sunt de tip contabilitate, HR, ... (vezi toată discuția)