avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Posibila anulare a deciziei date de prim procuror
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Posibila anulare a deciziei date de prim procuror

Buna ziua.Am inaintat la procuratura un dosar pentru acte false,procurorul de caz nu a date inceperea urmaririi penale si Am facut plingere la prim procuror ,iar prim procurorul a dispus inceperea urmaririi penale.Se poate anula aceasta decizie data de prim procuror?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters295489 , utilizator 01:04, 4 Iulie 2014
Se poate la instanta dar probabil ca sunt sanse mici...
sa inteleg,prin instanta inseamna proces?Va multumesc
Nu prea mai inseamna proces in ziua de azi dar se poate spune si asa...
Un proces la care nu aveti dreptul de a participa...
De aceea...nu stiu daca inseamna sau nu proces...
Din cate inteleg procurorul ierarhic superior a admis plangerea, art.340 c.p.p.vorbeste de persoana a cărei plângere împotriva soluţiei de clasare sau renunţare la urmărirea penală, dispusă prin ordonanţă sau rechizitoriu, a fost respinsă conform art. 339 poate face plângere, în termen de 20 de zile de la comunicare, la judecătorul de cameră preliminară de la instanţa căreia i-ar reveni, potrivit legii, competenţa să judece cauza în primă instanţă, parerea mea este ca nu se mai poate ataca la instanta, iar din cate inteleg utilizatorul este persoana vatamata si solutia ii este favorabila.
Infractorul(cei care umbla cu acte false) vreau sa atace decizia data de prim procuror de începerea urmaririi penale (decizia se poate ataca in 20 de zile),pe politistul de la caz la cumparat,(seful de la politie a stat in chirie la aceasta familie cit timp a fost la liceu ,deci va dati seama) pe procuror la fel la cumparat,dar la prim procuror nu a ajuns,am dori un avocat f bun in domeniu penal.Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanta de clasare stelu2015 stelu2015 Art. 339 din cpp (4) În cazul soluţiilor de clasare ori de renunţare la urmărire, plângerea se face în termen de 20 de zile de la comunicarea copiei ... (vezi toată discuția)
Contestatie impotriva deciziei de neincepere a urmaririi penale respinsa, ce pot face in continuare? ddianna ddianna Buna ziua, Am formulat plangere penala impotriva administratorului unei societati comerciale, s-a dispua neinceperea urmaririi penale.Am facut contestatie , ... (vezi toată discuția)
Ordonanta de clasare laur2013 laur2013 in 2012 am depus o plangere penala privind marturia mincinoasa contra unei persoane care a depus marturie mincinoasa intr.un dosar civil si azi 08.04.2014 am ... (vezi toată discuția)