avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am dat toate actele masinii cumparatorului
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am dat toate actele masinii cumparatorului

Va rog sa ma ajutati! Am vandut o masina in luna martie, act de vanzare cumparare si am fost in aceasi luna sa o scot din evidenta de la adm. financiara. Am doar copia dupa buletin a cumparatorului si actul de vanzare cumparare. Nu am stiut ca trebuie sa fac si copie dupa cartea masinii si toate actele in original i le-am dat cumparatorului. Am vrut sa scot fiscalul sa nu mai fie masina pe numele meu si sa o scot din evidenta mea . Nu mai dau de cumparator si au trecut ceva luni de zile. Ajutati-ma cum sa procedez. Masina am cumparat-o de la cineva era trecuta pe numele lui eu doar am mers la adm fin sa platesc impozitul in luna in care am cumparat-o si apoi urma sa o trec pe numele meu doar ca fiind incepatoare habar nu aveam ca taxa e asa mare si m am info ca legal am voie doar 30 zile de cand o inscriu la adm ..e termen sa merg la politie sa platesc taxa aceea mare asa ca am vandut-o . Va rog ajutati-ma! platesc amenda acum, cum pot sa o scot de la adm financiara, cei de acolo mi-au zis sa fac rost de copie dupa cartea masinii dar nu am
Ultima modificare: Joi, 3 Iulie 2014
camelia87, utilizator
am inteles bine? xunteti samsari de masini?
1. va referiti la taxa de poluare
2. e ori ba inmatriculata si fiscal si rutier pe numele dvs
Nu prea ati inteles bine , fata a cumparat a inregistrat masina la financiar, iar la inmatriculari cand a aflat de taxa, a vandut-o. Din nestiinta a dat toate actele.
Interesati-va la fostul proprietar daca mai are copie dupa carte sau date ale masinii sa scoateti un duplicat al cartii de indentitate.
Ma tem ca nu va fi asta singura problema cu cartea.
De acum incolo toate amenzile luate de cumparatorul dvs se duc in carca vechiului proprietar, acesta va va actiona pe dvs in judecata.

huh, samsar de meserie? nu cunosteam termenul pana m-am decis sa imi iau si eu o masina ieftina pe care sa o pot conduce cu lamaile in geam. Am cumpara-o de la un nene, pe talon era proprietar o firma si pe spatele talonului scria ca e instrainatata catre cel de la care am luat-o. m-am speriat cand am auzit ca trebuie musai sa o incriu la politie pe numele meu iar taxa era enorma si am vandut-o. oricum, trebuie sa ajung la adm financ pt a 2-a oara. le-am explicat celor de la ghiseu , era o tanti irascibila...putea sa ma informeze, sa ma indrume cum sa procedez. ideea e ca au trecut 4 luni de atunci, mi-e sa nu imi dea vreo amenda.

Dl Jane a inteles ce vreau sa spun:"> . Dar am informat vechiul proprietar si i-am zis ca o vand pentru ca m-a mintit, mi-a zis ca pot merge cu ea asa ca mi-a dat talonul indoit sa nu vad ca era trecut pe spatele talonului intrainat catre, l-am rugat sa ma ajute si m-a amanat de nu imi mai raspundea la telefon. intr-un final mi-a raspuns cand deja o vandusem sa ii zic ca habar nu aveam ca trebuia sa fac copii dp acte si mi-a zis ca nici el nu mai are. dar nu pot face o cerere ..o solicitare la adm financiara sa imi dea ei copie ca doar asa am inregistrat-o.

Ultima modificare: Vineri, 4 Iulie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare-cumparare a unui autoturism? cristache paula cristache paula buna va rog mult ajutati-ma si pe mine in urmatorea probleme: tatal meu in urma cu 8 ani a vandut o masina unei rude fara sa faca acte,acea ruda a vandut ... (vezi toată discuția)
Am cumparat un autoturism iar dupa o luna am aflat ca era lasat gaj si ca nu putea fi vandut lunguiulian lunguiulian Buna seara ! In luna august am cumparat un autoturism de la o persoana din Loc. Oradea. Acea persoana se numea Marius si era proprietarul masinii doar cu ... (vezi toată discuția)
Buna seara- am cumparat auto fara contract aleandruStoian aleandruStoian Buna seara sambata am cumparat un autoturism de la o persoana dar acesta nu a facut contract de vanzare cumparare pe motiv ca e tarziu nu mai avem unde sa ... (vezi toată discuția)