avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 318 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara- am cumparat auto fara contract
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara- am cumparat auto fara contract

Buna seara sambata am cumparat un autoturism de la o persoana dar acesta nu a facut contract de vanzare cumparare pe motiv ca e tarziu nu mai avem unde sa facem acuma si a ramas pe luni , mi-a dat talonul , C.I.V. si cheile iar contractul si chitanta de la taxa de mediu urma sa mi-o dea luni. Acum lam sunat astazi are telefonul inchis toata ziua la avut inchis eu acum ce pot face ? El nu este trecut in actele masinii este doar vechiul proprietar cel care a si inscriso iar in talon la instrainat nu este trecut nici o persoana , acum daca eu vb cu proprietarul trecut in acte sa fac cu el contract vanzare cumparare asumandumi responsabilitatea sa platesc eu impozitul 2010-2013 se poate face asa ceva sau nu ?
Daca vrei platiti dvoastra impozitul, nu va opreste nimeni.
Contractul de vanzare cumparare fara certificat fiscal, nu este valabil.
Editat citat

Ca sa apareti ca proprietar in ochii Adm.Fin si a Politie, trebuie sa aveti un contract scris incheiat intre dvs si persoana care figureaza la acest moment ca proprietar. Daca cel care figureaza in cartea masinii ori la Fisc, este de acord, nu conteaza cine v-a dat masina si cine a luat banii. ACTELE trebuie sa fie in regula.
Ultima modificare: Luni, 7 Octombrie 2013
gi-jane2, moderator
imi cer scuze ca am scris fara sens dar sunt un pic panicat deoarece nu mai pot da de cel care mia vandut masina, in actele masinii apare ca proprietar un domn din brasov cel de la care am cumparat eu masina nu este trecut, daca ar fi sa vorbesc cu domnul din brasov sa imi faca contract de vanzare cumparare si sa imi dea si fiscalul se poate cu raspunderea ca sa platesc pana la urma eu impozitul pentru perioada 2010-2013 . Proprietarului din acte am vazut la curtea de apel ploiesti ca i-a fost intentat un proces pentru rovinieta de la CNADNR
Pentru legala tranzactionare bun mobil contactati proprietarul din cartea de identitate
Nu are relevanta litigiul pe care il are acesta cu terti
Trebuia sa semneze proprietarul dar e posibil s nu aveti probleme.
Ce masina este?

Alte discuții în legătură

Am cumparat o masina fara contract de vanzare-cumparare Attila93 Attila93 Buna ziua. Problema mea este urmatoarea, am cumparat o masina de la cineva dar n-am putut sa fac cu persoana respectiva un contract de vanzare-cumparare pt. ca ... (vezi toată discuția)
Fapta de natura civila sau penala viorelv viorelv Va rog sa-mi răspundeți la următoarea întrebare,,cineva a vandut o mașină, contract de vânzare-cumpărare verbal,respectivul cumparator a vandut masina ... (vezi toată discuția)
Radierea masinii nepotu08 nepotu08 buna ziua!daca am cumparat o masina ,actele sunt la mine toate,contractul de vanzare cumparare al masini a fost facut intre tatal meu si vanzator,intre timp ... (vezi toată discuția)