avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Fapta de natura civila sau penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Fapta de natura civila sau penala

Va rog sa-mi răspundeți la următoarea întrebare,,cineva a vandut o mașină, contract de vânzare-cumpărare verbal,respectivul cumparator a vandut masina la o alta persoana tot, contract verbal, cel din urma nu a transcris masina pe el, dar a trecut cu masina prin raza radarelor fixe, iar proprietarul a incasat mai multe amenzii, ce poate face proprietarul in conditiile in care nu a dat actele masinii, a vandut masina fara acte temandu-se de faptul ca cumparatorul nu va trece masina pe el fapt ce sa si intaplat, poate merge la politie sa declare masina furata,atata vreme cat are actele?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 21:36, 27 Iulie 2016
Nu poate declara masina furata deoarece a fost vanduta cu contract de v/c.
Trebuie sa il dea in judecata pe cumparator pentru a-l obliga sa inmatriculeze masina.
Amenzile de la radarele fixe se dau pe numele conducatorului auto, politia trebuia sa ii trimita notificare prin care sa comunice numele conducatorului auto.
Pe talon a fost inscris "instrainat catre .... .la data ....."? Talonul a fost dat cumparatorului?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzator autoturism firma, cumparator persoana fizica la a 2-a mana. trandafir2 trandafir2 Buna ziua, O firma vinde cu acte in regula un auto catre persoana fizica PF1. Se specifica pe spatele talonului, instrainat catre PF1. Firma se scoate din ... (vezi toată discuția)
Directia inmatriculari - anuntare vanzare autoturism ContSters320352 ContSters320352 Buna ziua. Am urmatoarea problema si nu stiu ce sa fac, va rog ajutati-ma cu un sfat: in urma cu 2 ani am vandut o masina unei persoane din alt judet. Acea ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri procura speciala pt "evitarea" taxei de mediu. Rih85 Rih85 Buna ziua. Am o nelamurire cu privire la ce am facut (sper sa nu fie prea tarziu) in urma cu 4-5 zile. Pe scurt am vandut o masina Daewoo Nubira euro 2 unui om ... (vezi toată discuția)