avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 779 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am cumparat o masina fara contract de vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am cumparat o masina fara contract de vanzare-cumparare

Buna ziua. Problema mea este urmatoarea, am cumparat o masina de la cineva dar n-am putut sa fac cu persoana respectiva un contract de vanzare-cumparare pt. ca el nu era proprietarul masinii, ma gandesc ca si el a cumparat tot asa fara contract de v-p. Eu sunt din BH dar masina are nr. de inmatriculare din BV, si proprietarul e din BV, actele masinii sunt in regula ITP-ul si asigurarea e ok numai ca pe numele proprietarului care figureaza si in talonul masinii. Certificatul de inmat. este semnat adica instrainat dar nu scrie catre cine, nu stiu daca am sanse sa transcriu masina fara contract de v-p. Am si o copie de buletin de la proprietar. Intrebarea mea este daca am voie sa pun masina in circulatie adica sa conduc eu si oare o sa am probleme daca ma opreste politia undeva? Multumesc anticipat pt. raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Cata1604 , utilizator 11:17, 8 Octombrie 2022
desigur ca puteti avea probleme daca ati cumparat-o de la cineva care nu este adevaratul proprietar...poate fi furata si vanduta de exemplu.
luati legatura cu adevaratul proprietar si rezolvati situatia cu el...sa si-o radieze si sa o inscrieti pe numele dvs sau sa va faca contract de comodat la notar.
sugerati-i ca este spre binele lui sa rezolve cu dvs ca altfel, toate amenzile luate de dvs, ii vor sosi lui
In conditiile in care nu deyineti calitatea de proprietar,sau nu detineti procura de la proprietarul de drept al bunului mobil,exista posibilitatea sa va asumati anumite riscuri-mai sus mentionate
Incercati sa contactati proprietarul din acte pentru a perfecta cu acesta intreaga documentatie necesara initial achizitionarii legale si ulterior inmatricularii auto
Buna ziua!
Am o problemă în urmă cu câteva luni am cumpărat o mașină de la o persoana care nu el figurează pe talon și cu persoana care figurează pe talon nu am contract de vânzare cumpărare.
Din acest motiv nu am nici înmatriculat mașină pe numele meu ce m-ați îndruma sa fac?
Sa cautati o alta persoana caruia sa i-o vindeti.

Cata1604 a scris:

Buna ziua!
Am o problemă în urmă cu câteva luni am cumpărat o mașină de la o persoana care nu el figurează pe talon și cu persoana care figurează pe talon nu am contract de vânzare cumpărare.
Din acest motiv nu am nici înmatriculat mașină pe numele meu ce m-ați îndruma sa fac?
Menționez că au trecut mai mult de 90 de zile
Și aș dori să o dau la dezmembrări ce acte am nevoie?
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Octombrie 2022
Cata1604, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere vehicul tankolevente tankolevente Buna ziua se poate radia masina fara actele necesare,gen talon si certificat de inmatriculare?Va multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Cum radiez masina daca am actele, dar nu am contract de v-c ionutpalade ionutpalade salut am si eu o problema am masina de la o persoana cunoscuta si nu am facut contract de v-c si vreau sa o radiez apoi sa o duc la programul rabla si nu am ... (vezi toată discuția)
Se poate radia o masina de mine in urmatorul caz? silesax silesax este posibila radierea unei masini pe care am cumparato (un aro cu motor de bv) cu acte in regula dar careia nu vreau sa duc actele pina la capat de catre ... (vezi toată discuția)