Buna seara , am si eu o nelamurire privind vacanta judecatoreasca
Am inteles ca este din 1 iulie - 31 august , iar in data de 15 iulie voi depune cerere de chemare in judecata pentru ca pana atunci se va desfasura medierea si mai repede nu se poate .
Cazul meu este legat de un imobil , si din cate am inteles din punct de vedere administrativ nu v'a trebui sa astept 2 luni pentru a continua procedura ?
Sunt anumite exceptii de cazuri pentru aceste 2 luni ?
multumesc!
Puteti depune cererea de chemare in judecata linistita. Esta vacanta,intr-adevar,dar asta nu inseamna ca se pune lacat la Judecatorii sau Tribunale.Este redus programul la arhiva,la registratura si sunt mai putine dosare in aceasta perioada. Succes!
daca mergeti pe procedura medierii sa inteleg ca veti incheia un acord de mediere, atunci de ce mai formulati cerere in instanta, urmare careia aveti de asteptat si intampinarea. Formulati doar cerere de consfintire a acordului de mediere si veti primi cu siguranta termen mult mai scurt, in camera de consiliu, unde se va lua act de intelegerea facuta, fara intampinari si alte proceduri de regularizare a dosarului.
Taxa de timbru este doar 20 de lei pentru depunerea cererii de consfiintire si jumatate din valoarea taxei de timbru pe care ar trebui sa o platiti raportata la valoarea imobilului
Medierea o facem , dar asta nu inseamna ca ajungem sa fim de comun acord , chiar daca nu ajungem la o intelegere pot face cererea de consfintire pentru simplul fapt ca am mers pe procedura medierii?
Eu cu mama mea am incercat sa remediem problema amiabil cu dansii , insa aveam nevoie de un act aditional . Ei insa ne'au spus ca nu ne pot face acel act decat cu ordinul judecatoresc ca ar fii impotriva legii din 95 . Am descoperit probleme in CF si asa am ajuns aici..
Locuim intr'o casa foarte mare , tatal meu a decedat si nu ne mai permitem sa o intretinem , este vital pentru noi sa se termine acest proces cat mai repede .
cererea de consfintire se formuleaza doar in situatia in care toate partile ajung sa sa inteleaga, iar in urma intelegerii se redacteaza acordul de mediere(intelegerea scrisa). Acordul de mediere se cere a fi consfintit de catre instanta