avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Legislatia insuficienta creeaza discriminari la ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Legislatia insuficienta creeaza discriminari la evaluare lucrare examen din invatamant

Buna ziua,

Am nevoie de putin ajutor. In momentul de fata, in invatamant se practica acele "bareme de corectare" comuniste care incurajeaza fraudele (metoda de rezolvare este stiuta doar de cei care fac baremele si poti "pica" pe aceasta metoda doar accidental sau daca ai fost "pregatit" de catre unul din profesorii care fac subiectele/baremele) si descurajeaza creativitatea concurentilor, mai ales la concursurile de admitere.

Care sunt modalitatile prin care se poate obtine o modificare a legislatiei astfel incat institutiile de invatamant sa fie obligate sa evalueze la fel solutii corecte pentru acelasi subiect de examen (de exemplu la matematica), chiar daca in barem este trecuta o singura solutie, in conditiile in care nu se precizeaza metoda prin care se doreste rezolvarea exercitiului? Eventual Institutia de Invatamant sa poata fi trasa la raspundere pentru asemenea discriminari.

Exista vreo astfel de lege? Se poate crea vreo petitie? Cum? Exista vreo institutie care ma poate sustine in modificarea legislatiei?

Va multumesc pentru ajutor,
Catalina
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 15:15, 10 Iulie 2014
Cred ca glumiti! Daca vreti sa promovati concursul de admitere, invatati. Asta este singura posibilitate, nu ce ziceti dv., cu potriveala. Cu dorinta de a nu exista bareme, nu dam dovada de creativitate, ci de incapacitatea de a rezolva sarcinile in parametrii ceruti. Punct.
Nu se poate modifica legislatia in sensul de a fi valabila orice varianta de raspuns, decat daca acea varianta este corecta, conditii in care se si specifica in barem "Se puncteaza orice varianta corecta", altfel ar interveni arbitrariul si "N-ai pe cineva?" , cum zicea Toma Caragiu.
:) dumneavoastra vorbiti cu o persoana care a ajuns la olimpiade nationale si are peste 6 ani de facultate :). Putin respect, nu aduceti jigniri unui om cand habar nu aveti cu cine vorbiti. Nu ati inteles absolut deloc mesajul meu.
M-am lamurit. Ma adresez unui avocat.

Cu respect,
Catalina
dumneavoastra vorbiti cu o persoana care a ajuns la olimpiade nationale si are peste 6 ani de facultate


Cu atat mai mult stiti ca nu sunt admise abaterile de la reguli sau reguli discriminatorii cand discutam despre un concurs.
Nu v-am jignit deloc, dar nu e nimeni responsabil de frustrarile dv. Ati scris:
Putin respect, nu aduceti jigniri unui om cand habar nu aveti cu cine vorbiti.
Vreti sa facem analiza pe text? Daca aveti peste 6 ani de facultate, n-ar trebui sa aveti si proprietatea termenilor cand ii asezati in context? Credeti ca are vreo influenta asupra raspunsului faptul ca ati postat o informatie aproximativa (durata maxima a studiilor universitare este de 6 ani, nu peste, restul sunt masterat sau doctorat, rezidentiat, postuniversitare etc) si vreti mai mult respect decat oferiti?

Conteaza faptul ca facultatile dau doar cunostinte teoretice in domenii ocupationale, nu si educatie. Imi pare rau ca a degenerat discutia. Daca vreti concurs pe criteriile dv, mergeti la privat si negociati cu conducerea unitatii de invatamant respective.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va fi concurs la sng in toamna? anca 16 anca 16 sunt noua pe forum si doresc sa aflu mai multe despre admiterea la sng.Va rog, care ati intrat deja la scoala, spuneti-mi, la examene se cere sa detaliezi sau ... (vezi toată discuția)
Admitere in avocatura 2008 dalela23 dalela23 am dat si anul trecut examen dar am picat#-o din pacate. anul asta vreau sa dau din nou (am dat la baroul tulcea). am vazut la cineva anul trecut niste ... (vezi toată discuția)
Lector si formator fpt buzau fpt buzau va rog sa ma ajutati cu 2 modele de fisa de post: pentru lector curs si formator de instruire practica. va multumesc anticipat! (vezi toată discuția)