avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Varsta de pensionare pentru limita de varsta
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Varsta de pensionare pentru limita de varsta

Sunt nascuta in dec. 1955.
lucrez din oct. 1979 si pana in prezent.
In perioada aprilie 1980 -31 oct 1987 am lucrat la Policolor ca economist.
Am obtinut adeverinta ca am lucrat in grupa a II a de munca in acea perioada.
As dori sa stiu care este varsta la care ma pot pensiona pentru limita de varsta ( fara a mai fi penalizata).
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: costaandreea , utilizator 14:08, 4 Iulie 2014
Daca anii de grupa sunt in procent de 100%-limita de varsta la 59 de ani si 3 luni.
60 de ani si 3 luni - 1 an = 59 de ani si 3 luni.
Va multumesc.
as dori sa inteleg: concediile de maternitate, ingrijire copii si de boala sunt luate in calcul, sau nu, la stabilirea perioadei de vechime in grupa?
Sau din cei 7 ani si 6 luni de grupa IIa se deduc concediile mentionate mai sus?
Inca o data va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie grupa 1 de munca capatanacatalin capatanacatalin sant nascut in an 1959 ianuarie angajat cu c.m oct 1976 pana 1981 iunie intre care satisfacut in 1979 iunie pana 1980 decembrie stagiul militar din 10 iun ... (vezi toată discuția)
Grupa a ii-a de munca adela65 adela65 Buna ziua, Mama mea a lucrat intr-o intreprindere chimica, beneficiind de grupa a IIa de munca. In 1987 a fost pensionata de boala , in 1992 a trecut la ... (vezi toată discuția)
Calcul pensie (ani si suma, estimativ) MihaiMih MihaiMih Buna ziua, Nu am gasit pe cine sa intreb si incerc sa aflu de cateva luni bune, raspunsul. Tatal meu ar dori sa stie cat mai are pana poate sa iasa la ... (vezi toată discuția)