avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1055 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Venituri din doua state membre UE
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Venituri din doua state membre UE

Buna ziua,

Unul dintre prietenii mei a rapas paraliat de la gat in jos, in urma unui grava accident rutier. La momentul accidentului lucra fra forme legale in spania, dar beneficiaza de o indemnizatie de handicap din partea statului spanial.

Pentru ca, cheltuilile sunt foarte mari, prietenul meu se gandeste sa locuiasca si in romania ptr scurte perioade de timp.

Exista vre-o regula care sa-i interzica prietenului meu primirea indemnizatiei de handicap din spania daca primeste si in romania.
Ultima modificare: Vineri, 4 Iulie 2014
tudoru, utilizator
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 23:53, 5 Iulie 2014
Statul roman nu cred ca-i poate interzice primirea acelui ajutor, dar statul spaniol poate sista ajutorul daca nu locuieste in Spania. Zic asta ca o posibilitate, fara sa cunosc precis ce zic legile spaniole in privinta asta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recunoastere grad de handicap tudoru tudoru Salutare tuturor, Unul dintre prietenii mei in urma unui grav accident rutier din spania a ramas paralizat de la gat in jos. Este tetraplegic si are nevoie ... (vezi toată discuția)
Transfer pensie de invaliditate gradul i in tenerife nicoletatene nicoletatene buna ziua, ma numesc nicoeta, am 34 de ani , iar in urma unui accident de masina suferit in 2008 , sunt paraplegica, avand pensie de handicap grav. M-am ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas al unui cetatean cu handicap grav luciamanta65 luciamanta65 As vrea sa stiu ce se intampla cu pensia de urmas al nepotului meu cu handicap grav nerevizuibil in cazul in care isi i-a cetatenia spaniola prin mama sa cu ... (vezi toată discuția)