avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de urmas al unui cetatean cu handicap grav
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de urmas al unui cetatean cu handicap grav

As vrea sa stiu ce se intampla cu pensia de urmas al nepotului meu cu handicap grav nerevizuibil in cazul in care isi i-a cetatenia spaniola prin mama sa cu drepturi legale asupra lui si vor trebui sa renunte la cetatenia romana amandoi,mai are dreptul la pensie de urmas din Romania? Nu mai locuiesc in Romania de 14 ani iar in Spania baiatul primeste doar pensia de boala si ajutorul de handicap , in Romania aceste ajutoare nu le-au mai primit de la plecarea lor.

Alte discuții în legătură

Pensie urmas dupa renuntarea la cetatenie florentina10ro florentina10ro Fiul meu e persoana cu handicap grav, are 28 de ani si primeste pensie de urmas deoarece tatal lui e decedat, noi traim in spania de 9 ani, eu mi-am luat ... (vezi toată discuția)
Mostenire nepot dolores10ro dolores10ro Sunt mama unui baiat cu handicap grav in varsta de 31 de ani, ne aflam pe teritoriul Spaniei de 13 ani, avem cetatenia spaniola dar nu am renuntat la cea ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas florentina10ro florentina10ro Am si eu o intrebare, fiul meu cu handicap grav primeste pensie de urmas de pe urma tatalui decedat acum 29 de ani, pe vremea cand mi-a fost aprobata pensia de ... (vezi toată discuția)