Sunt mama unui baiat cu handicap grav in varsta de 31 de ani, ne aflam pe teritoriul Spaniei de 13 ani, avem cetatenia spaniola dar nu am renuntat la cea romana in fata consulatului. Tatal fiului meu a decedat acum 30 de ani, fiul meu primeste o pensie de urmas de pe urma tatalui.Mama acestuia adica bunica fiului meu a decedat acum doua luni, de pe urma ei a ramas un apartament in bucuresti si doi mostenitori,unchii fiului meu. Am inteles ca vor sa deschida succesiunea dupa moartea mamei, fiul meu are drept la mostenire din partea tatalui sau? Sau au drept doar cei doi copii ramasi in viata ai persoanei decedate. Intrebarea este, daca fiul meu are drept la mostenire dupa moartea acestei bunici si cei doi unchi ai fiului meu nu il cheama la masa sucesorala ce ar trebui sa fac eu? Mentionez ca pe teritoriul Spaniei am incapacitate juridica ca mama si tutore asupra fiului meu. Orice indrumare e binevenita. Aceasta familie care este familia din partea tatalui fiului meu niciodata nu m-a ajutat cu nimic, daca ar avea dreptul la mostenire si profita de faptul ca este bolnav mi se pare o nedreptate. Multumesc anticipat pentru orice fel de raspuns.
Da, nepotul vine la moștenirea bunicii prin reprezentarea tatălui său. Moștenirea bunicii se va împărți în trei, cate 1/3 pentru fiecare dintre unchii fiului dumneavoastră și 1/3 pentru fiul dumneavoastră.
Pensie de urmas
florentina10ro
Am si eu o intrebare, fiul meu cu handicap grav primeste pensie de urmas de pe urma tatalui decedat acum 29 de ani, pe vremea cand mi-a fost aprobata pensia de ... (vezi toată discuția)