avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 983 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie comuna
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie comuna

Buna ziua,
Sunt mamica unui baietel de 3 ani si peste 2 luni urmeaza sa nasc. Tatal primului baiat m-a parasit insarcinata fiind si am rupt legatura.
Tatal baietelului pe care urmeaza sa il nasc ma tot ameninta cu custodia comuna si cu faptul ca are o situatie financiara foarte buna si poate sa imi ia copilul.
Va rog din suflet, nu mai dorm noaptea de teama! Am inteles ca noua lege este in favoarea custodiei comune, dar se poate stabili domiciliul unui copil mic la tata doar pentru ca are o casa mai mare si un salariu foarte bun? Tinand cont de faptul ca el m-a dat afara din casa insarcinata in 3 luni si nu il intereseaza de copil pana nasc pentru ca "nu are nici o obligatie"?
Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Vineri, 4 Iulie 2014
IuliaTeodora, utilizator
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 09:53, 7 Iulie 2014
Sunt cazuri extrem de rare cele in care custodia copilului este incredintata tatalui.
Tatal trebuie sa demonstreze in fata Instantei faptul ca mama nu este apta sa-si creasca copii , invocand urmatoarele motive:- imoralitatea,punerea in primejdie a vietii copilului, mama nu are conditii decente de a-si creste copilul.
Daca tatal copilui dvs.are o situatie financiara buna/foarte buna,Instanta va dispune probabil sa acorde o pensie adecvata copilului,in raport cu posibilitatile financiare ale acestuia.
Custodie comuna,da in conformitate cu Noul Cod Civil,dar trebuie sa stabiliti impreuna cu tatal,programul de vizitare al copilui.
Am uitat sa mentionez ca a reusit sa obtina domiciliul la el pentru baiatul cel mare pe care il are (9 ani) din casatoria anterioara. Din acest motiv am fost foarte speriata pentru ca se pare ca este un om care poate obtine orice!
Va multumesc din suflet pentru raspuns! M-am mai linistit!
Depinde de situatie.Poate sa obtina custodie comuna,cu drept de vizita ca o cereti dvs.Trebuie sa stabiliti un rogram de vizita.Nu ati specificat daca sunteti casatorita cu actualul sau ati divortat.Copilul nenascut inca,nu are un nume.Dupa nasterea lui va avea numele tatalui,daca cel care cere custodia e tatal.Trebuie sa detaliati putin,ca sa obtineti niste raspunsuri mai care.
Pentru copilul de 9 ani necesitatile sunt diferite decat pentru nou-nascutul pe care il veti naste.
Poate peste 9 ani veti avea de ce sa va faceti griji, poate nu - depinde de foarte multi factori.
Incercati sa ii explicati ca nu are cu ce sa va ameninte - custodia va fi comuna si domiciliul copilului va fi (cel putin in primii ani) la dvs, cel mai probabil domnul va castiga un program de relatii personale amplu.
Incercati, de asemenea, sa-i explicati ca veti fi impreuna parintii unui copil care merita sa aibe o viata cat mai normala, chiar daca dvs (parintii) nu mai sunteti impreuna si ca astfel de amenintari nu folosesc la nimic.
Ultima modificare: Vineri, 4 Iulie 2014
mirebire, utilizator
Nu suntem casatoriti, iar in ceea ce priveste numele, a spus ca il va recunoaste, dar va purta numele meu de familie.

Alte discuții în legătură

Incredintarea minorului el3na23 el3na23 buna seara,am 23 de ani si sunt o tanara mamica dezorientata,dar sa incep cu inceputul...am avut o relatie de 3 luni cu un baiat,ne-am despartit,iar In luna a ... (vezi toată discuția)
Divort, custodia copilului recunoscut de tata in afara casatoriei Otilyvio Otilyvio Buna Ziua! am o intrebare. O situatie: copilul in virsta de 1an si 3 luni, cetatean strain, a fost recunoscut de tatal sau biologic, cetatean al Romaniei. In ... (vezi toată discuția)
Certificatul de nastere IULIA-IULIA IULIA-IULIA Buna ziua, Sunt insarcinata in 6 luni si am aflat ca tatl copilului m-a inseala si este o persoana iresponsabila cu care nu as vrea sa imi petrec restu ... (vezi toată discuția)