avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Calomnie - chemare in judecata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Calomnie - chemare in judecata

un fost prieten calomniaza si ma insulta,a fost furat de la el o suma de bani si tot zice ca eu am furat,zice pentru prietenii mei,pentru familia mea...mentin ca locuiesc in tara si faptul ca sunt "barfit" ma afecteaza foarte grav...
ce pot sa fac? cum sa dau in judecata? mentin ca nu vreau bani de la el ca despagubire,numai 1 leu,simbolic
ce am da fecut? care este procedura chemarii in judecata? cati martori trebuie sa am?
Ultima modificare: Vineri, 4 Iulie 2014
puncuskaa, utilizator
Cel mai recent răspuns: puncuskaa , utilizator 09:38, 12 Iulie 2014
Daca a facut plangere impotriva dvs. la politie pentru fapta de furt asteptati raspunsul de la instanta si in cazul in care raspunsul va este favorabil si rezulta clar ca nu va faceti vinovat de fapta de care va incrimineaza, cu acea hotarare a instantei ramasa definitiva si irevocabila il puteti actiona in civil pentru calomine.
Simpla plangere bazata doar pe proba cu martori este cam subtire, trebuie sa faceti dovada ca faptele acestuia va afecteaza grav relatiile cu ceilalti cetatenii care isi exprima neincrederea in relatiile cu dvs., relatii care anterior erau de alta natura etc.. Este f. greu doar cu plangerea bazata pe martori.
Daca in cauza exista o hotarare judecatoreasca care va dezincrimineaza de acuzatiile acestuia aveti mai multe sanse de a castiga in instanta
a depus plangere impotriva autor necunoscut
fapta s a intamplat de 2 luni si inca este fara rezultat....sa astept rezolutia?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Martor la procesul de divort cris_deo cris_deo buna ziua. unde trebuie sa actionez pt o marturie mincinoasa , calomnioasa si tendentioasa in acelas timp a unui martor in timpul procesului de divort , acum ... (vezi toată discuția)
Incadrare juridica a faptei- termen depunere plangere? Marctm Marctm Buna ziua, Intr-o dimineata la servici am fost jignit de mai multe ori de un coleg pe care l-am iertat, insa e o persoana care continua sa-mi faca probleme, ... (vezi toată discuția)
Pot sa-mi dau in judecata soacra pentru calomnie si insulta ? mihaela buzatu mihaela buzatu Buna ziua, Doresc sa stiu daca pot da in judecata soacra mea care de 10 ani ma insulta si ma calomniaza fara scrupule. Chiar nu pot sa o opresc nicicum ? ... (vezi toată discuția)