un fost prieten calomniaza si ma insulta,a fost furat de la el o suma de bani si tot zice ca eu am furat,zice pentru prietenii mei,pentru familia mea...mentin ca locuiesc in tara si faptul ca sunt "barfit" ma afecteaza foarte grav...
ce pot sa fac? cum sa dau in judecata? mentin ca nu vreau bani de la el ca despagubire,numai 1 leu,simbolic
ce am da fecut? care este procedura chemarii in judecata? cati martori trebuie sa am?
Daca a facut plangere impotriva dvs. la politie pentru fapta de furt asteptati raspunsul de la instanta si in cazul in care raspunsul va este favorabil si rezulta clar ca nu va faceti vinovat de fapta de care va incrimineaza, cu acea hotarare a instantei ramasa definitiva si irevocabila il puteti actiona in civil pentru calomine.
Simpla plangere bazata doar pe proba cu martori este cam subtire, trebuie sa faceti dovada ca faptele acestuia va afecteaza grav relatiile cu ceilalti cetatenii care isi exprima neincrederea in relatiile cu dvs., relatii care anterior erau de alta natura etc.. Este f. greu doar cu plangerea bazata pe martori.
Daca in cauza exista o hotarare judecatoreasca care va dezincrimineaza de acuzatiile acestuia aveti mai multe sanse de a castiga in instanta