avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort - infidelitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort - infidelitate

Buna ziua, am o problema si va rog daca puteti sa ma ajutati
Sunt inselat de sotie, am dovezi, conversatii pe skype, poze, de toate, ea nu stie inca ca am aflat.
Avem si un copil de 5 ani.
Eu momentan lucrez in Scotia, iar ea lucreaza in Romania, in timp ce copilul locuieste la tara la bunici deoarece ea nu accepta sa stea acasa cu copilu oricat am insistat, iar eii intretineam inca cateva luni ca mai apoi sa-i aduc aici in Scotia. Cel putin acesta ne era planul la inceput.
Acum, fiindca am aflat nu pot tolera asta si as vrea sa dau divort de ea, insa problema este copilul. Am inteles ca fara acordul mamei nu pot sa-l iau la mine in Scotia. Ce ma sfatuiti? As vrea sa-mi continui lucrul aici si sa am si copilul cu mine.
Am dovezi si certitudinea ca ea nu e responsabila cu copilul si chiar dupa divort ea l-ar lasa tot lui maica-sa s-a-l creasca.
Va rog sa ma ajutati.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 12:07, 7 Iulie 2014
In afara de acordul mamei se poate sa obtineti hotarare judecatoreasca ca sa se stabileasca domiciliul minorului in Scotia.
Ati putea avea sanse.
Buna ziua,
Divortati si solicitati ca autoritatea parinteasca sa va fie atribuita exclusiv.
Pana cand nu sunt analizate exact toate dovezile de care faceti vorbire, este greu sa va dau un verdict in aceasta privinta.
Nu stiu ce sanse aveti sa mutati copilul in Scotia, depinde de cum se apara mama.
Dar, daca luati in calcul ca mediul din Romania ii este familiar si ca in Scotia dvs ati lucra nu v-ati ocupa de copil ... aveti sanse, dar nu foarte mari.
Ati incercat sa discutati cu sotia? Poate e de acord sa lauti copilul in Scotia si rezolvati mult mai repede.
Sanse sa obtineti autoritate parinteasca exclusiva nu aveti.
Ultima modificare: Vineri, 4 Iulie 2014
mirebire, utilizator
Am inteles..
Dar daca i-as aduce aici pe amandoi (copilul si mama lui), de buna voie, si sa ii spun aici ca am aflat ce face ea in tara, si divortam in Scotia?
In felul asta nici ea nu ar putea sa ia copilul in Romania fara acordul meu.
Si ar fi nevoita cumva sa aleaga.
Eu nu as vrea deloc sa aiba ea autoritatea parinteasca exclusiva asupra copilului si am motive intemeiate pentru asta, caci stiu ca mai demult planurile ei erau sa plece in Italia, eventual singura, nu-i pasa de familie, de copil, nici nu o sa-l mai dea la gradinita, mama ei e invarsta...
Sunt absolut de acord sa vada copilul cand vrea si cat vrea dar sa nu ma impiedice sa am copilul aici la mine. Ca deja a distrus tot, de ce sa distruga si copilul..? Eu pot sa-i ofer o situatie materiala buna, si va fi si sora mea care m-ar putea ajuta temporar cu copilul.
Sa merg in instanta?
Nu cred ca aveti sanse sa se stabileasca domiciliul copilului la dvs in Scotia. veti ave copilul la dvs doar daca va intelegeti cu mama in sensul asta.
Nu va ajuta sa ii aduceti in Scotia , ca mama se poate intoarce oricand cu copilul in Romania, nu are nevoie de acordul dvs.

Alte discuții în legătură

Custodie copil minor oanamaiu oanamaiu Buna ziua, Eu si sotul meu vom divorta, avem impreuna o fetita(4 ani), se pare ca nu putem ajunge la o intelegere de custodie comuna(cum as fi vrut eu) si ... (vezi toată discuția)
Soția a plecat în italia și de atunci legăturile s-au răcit. În plus, nu trimite bani pentru cheltuielile copilului și ale casei, ce șanse am să câștig copilul în instanță? Eu84 Eu84 Buna ziua. A-și dori doar un sfat de la specialiști în domeniu. Soția a fost plecata timp de 2 luni în Italia de comun acord. După 2 săptămâni ea sa ... (vezi toată discuția)
Divort iuliannikky iuliannikky am 12 ani de casnicie,doi copii de 8 si 11 ani,o casa in constructie nelocuibila,eu lucrez in danemarca,sotia in italia si copii locuiesc la parintii mei in ... (vezi toată discuția)