avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Parasirea tarii dupa casatorie
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Parasirea tarii dupa casatorie

Intr-o saptamana uremaza sa ma casatoresc si imi voi schimba numele. La stare civila urmeaza sa imi perforeze buletinul(nu stiu in baza care-i legi) ca sa nu mai intru intr-o alta situatie conflictuala cu functionarii publici pentru ca vineri am starea civila si luni plec din tara am ales sa imi fac un pasaport temporar. Ca astazi cand ajung la pasapoarte sa imi spuna ca eu imi fac pasaport dar acum 2 saptamani o tanara in acesi sit ca maine a fost introarsa de la granita pentru ca nu avea pasaport pe noul nume. Va rog sa imi spuneti cum se provedeaza in aceasta situatie.Si in baza care-i legi nu sunt lasata sa parasesc tara pentru 6 zile conform biletului de vacanta.
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 19:20, 4 Iulie 2014
Buna ziua,
Cine va perforeaza C.I-ul dupa casatorie la starea civila?
Puteti pleca in vacanta dupa casatorie cu C.I-ul vechi si sa vi-l schimbati dupa aceia.
Ofiterul de stare civila este obligat sa va anuleze cartea de identitate dupa incheierea casatoriei, conform art. 53 alin.1 din HG 64/2011. Nu este vina functionarului ca asa prevede legislatia in vigoare sa va taie coltul cartii de identitate in care se afla valabilitatea. Dvs. daca aveti pasaport nu trebuie sa va temeti intrucat aveti termen 15 zile dupa incheierea casatoriei , conf.art.19, alin 1 lit b si alin 2 din OG 97/2005 republicata, pentru a solicita schimbarea buletinul. Cei de la granita vor vedea din certif. de casatorie ca de abia v-ati casatorit. Si daca ati fii plecat cu buletinul vechi oricum nu era pe noul nume, deci era la fel de nul. Nu va faceti probleme si incercati sa nu-i mai invinuiti pe lucratorii de la starea civila degeaba doar pentru faptul ca isi indeplinesc sarcinile de serviciu. Datoria este si a dvs. de a va documenta si de a cunoste legislatia tarii. Aveti pasaport sunteti in termenul de 15 zile deci nu ati incalcat nicio lege.
Ultima modificare: Vineri, 4 Iulie 2014
Justitiarul711, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calatorie in strainatate cu pasaportul avut inainte de casatorie alesssandra13 alesssandra13 Urgent!!!! Urmeaza sa plec din tara (in Turcia mai exact) si am vechiul pasaport cu numele anterior casatoriei (care este valabil pana in martie 2016). Ma ... (vezi toată discuția)
Succesiune - urgent! oanaelena88 oanaelena88 Ambii parinti au decedat, mama in 2005, respectiv tata in 2010. Suntem doi frati care am dori sa dezbatem succesiunea apartamentului care a apartinut ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume dupa casatorie Apollo_ro Apollo_ro Dupa casatorie sotia mea isi va schimba numele. As vrea sa stiu in cat timp trebuie schimbat buletinul. Pasaportul si permisul de conducere trebuie schimbate ... (vezi toată discuția)