Sant pensionar de invaliditate gradul 2 si am fost instiintat printr-o adresa ca urmeaza sa fiu executat silit de 850 ron datoria la unul din operatorii de telefonie mobila .Intrebare :1. Poate fi considerata clauza abuziva in contractele de telefonie mobila solicitarea la plata prin executare silita a diferentei intre valoarea restanta lunara a facturii - caz concret 75 ron si diferenta solicitata de 850-75 ron atat timp cat am solicitat suspendarea abonamentului de telefon din motive economice personale ?
Intrebare 2 : Pe fondul cauzei , pentru plata datoriei catre furnizorul de telefonie mobila se pot valorifica la cererea subsemnatului ca debitor ca datoria sa poata fi facuta prin scoaterea la vanzare de catre executoriu a unui autovehicol proprietate si nu prin executarea silita a 1/3 din venitul asigurat de pensia de invaliditate ?Cu alte cuvinte am DREPT DE A ALEGE INTRE POPRIREA PENSIEI CA FORMA DE VENIT SI ACCEPTAREA DE VALORIFICARE A BUNULUI PERSONAL AUTOVEHICOL - PRIN LICITATIE LA EXECUTARE SILITA SAU PROCEDURA ESTE IMPUSA DE LEGIUITOR ?
Nici nu ar fi in interesul dvs sa vi se vanda masina la licitatie ( nu e posibil oricum sa va alegeti forma de executare), o vindeti dvs si platit banii.
Nu inteleg la ce va referiti cand ziceti de clauza abuziva. daca nu aveti in contract posibilitatea sa suspendati abonamentul nu o puteti face, iar daca nu va respectati obligatiile, operatorul denunta contractul si va revine de plata despagubirile pt neonorarea contractului.
daca nu va permiteati un ab de 75 de lei lunar, nu trebuia sa incheiati un astfel de contract.