Buna ziua, am o dilema si, va rog, pe cei ce cunoasteti, sa ma ajutati s-o clarific . O persoana a solicitat unei primarii un certificat de ubanism in scopul bransarii locuintei la energia electrica.I s-a cerut sa prezinte dovada proprietatii si rezulta ca solicitantul CU este proprietar pe o casa construita partial pe terenul altuia. I se poate elibera solicitantului certificatul de urbanism retinand un drept de superficie pe bucata de teren pe care a construit casa , dar care nu-i apartine?II trebuie o sentinta judecatoreasca prin care sa se stabileasca dreptul de superficie sau care este procedura?Am retinut ca proprietarul casei si proprietarul bucatii de teren pe care se intinde casa sunt in litigiu. Va multumesc pentru timpul acordat.
Poate obtine, numai daca proprietarul tabular ii da un inscris (accept) celui ce vrea sa construiasca.
Daca ii emite CU si este ilegal actionati la disciplina in constructii si la Inspectoratul de stat in Ctii impotriva Biroului Urbanism care a emis CU
Intrare in posesie
nuchi
Buna ziua,
Daca se poate sa fiu ajutat cu o parere de specialitate:
Mi s-a retrocedat un teren, in prelungirea proprietatii actuale, in baza unei hotarari ... (vezi toată discuția)