avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dovada proprietatii necesara eliberarii certificatului ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dovada proprietatii necesara eliberarii certificatului de urbanism

Buna ziua, am o dilema si, va rog, pe cei ce cunoasteti, sa ma ajutati s-o clarific . O persoana a solicitat unei primarii un certificat de ubanism in scopul bransarii locuintei la energia electrica.I s-a cerut sa prezinte dovada proprietatii si rezulta ca solicitantul CU este proprietar pe o casa construita partial pe terenul altuia. I se poate elibera solicitantului certificatul de urbanism retinand un drept de superficie pe bucata de teren pe care a construit casa , dar care nu-i apartine?II trebuie o sentinta judecatoreasca prin care sa se stabileasca dreptul de superficie sau care este procedura?Am retinut ca proprietarul casei si proprietarul bucatii de teren pe care se intinde casa sunt in litigiu. Va multumesc pentru timpul acordat.
Cel mai recent răspuns: Romeo Valentin , Expert judiciar 18:37, 5 Iulie 2014
Poate obtine, numai daca proprietarul tabular ii da un inscris (accept) celui ce vrea sa construiasca.
Daca ii emite CU si este ilegal actionati la disciplina in constructii si la Inspectoratul de stat in Ctii impotriva Biroului Urbanism care a emis CU

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate construi pe proprietatea altcuiva cu acordul sau? bugsy_io bugsy_io Buna ziua! Am o parcela de teren pe numele meu si doresc sa le construiesc socrilor o locuinta. Normal dupa bunul mers al lucrurilor ar trebui sa fac ... (vezi toată discuția)
Contract de superficie - proprietar imobil insa nu si teren cristi_an2000 cristi_an2000 Buna ziua, In cateva cuvinte despre ce este vorba: Parintii mei detin intr-o comuna langa Bucuresti un teren de aproximativ 1000mp pe care este ... (vezi toată discuția)
Intrare in posesie nuchi nuchi Buna ziua, Daca se poate sa fiu ajutat cu o parere de specialitate: Mi s-a retrocedat un teren, in prelungirea proprietatii actuale, in baza unei hotarari ... (vezi toată discuția)