avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intrare in posesie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intrare in posesie

Buna ziua,
Daca se poate sa fiu ajutat cu o parere de specialitate:

Mi s-a retrocedat un teren, in prelungirea proprietatii actuale, in baza unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile. Pe acest teren sunt edificate niste magazii de lemne ce apartin locatarilor din blocul de vis – a – vis, care nu sunt inscrise in Cartea Funciara. Eu nu imi pot prelua acest teren, pe care am obtinut si autorizatie de constructie la Cadastru, (imprejmuire pe doua laturi), datorita acestor magazii, ce stau in calea imprejmuirii.
Primaria municipiului imi cere in certificatul de urbanism pentru imprejmuire sa: “clarific situatia judiciara a magaziilor”, refuzand sa le demoleze, pentru ca terenul imi apartine in baza hotararii judecatoresti, si nu mai apartine domeniului public. In urma audientelor la Primaria municipiului mi s-a reprosat ca instanta nu a specificat ce se intampla cu magaziile.
Cum ma sfatuiti sa procedez? Sunt proprietar, platesc impozit pe teren, dar nu pot intra in posesia lui.
Va multumesc pentru atentie si sper ca ma puteti ajuta in aceasta problema.
Cel mai recent răspuns: Lorien , utilizator 22:59, 30 Iunie 2014
Pacat ca nu v-ati judecat in contradictoriu si cu locatarii respectivi. Chiar daca acele constructii nu sunt notate in cartea funciara, nu puteti trece arbitrar la demolarea lor. Daca sunt constructii usoare, aveti toate sansele sa obtineti in instanta demolarea lor, sunteti proprietarul terenului, constructiile au fost ridicate probabil fara autorizatie.
Posibil ca paratii sa invoce dreptul de superficie, in practica instantele cantaresc valoarea terenului si a constructiilor si astfel decid daca trebuie demolate constructtile ca prezinta o valoare mai mica sau proprietarul terenului va avea de suferit si se instituie un drept de superficie (dreptul de folosinta a terenului proprietatea altuia, pe care ai construit ceva), din motive economice nu se va dispune demolarea unei case de valoare mare, pentru cateva sute de metri partati teren cu valoare mai mica.
Ultima modificare: Luni, 30 Iunie 2014
Lorien, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot fi emise doua autorizatii de urbanism pe aceeasi linie de hotar intre vecini? Mircea Razvan Mircea Razvan M-am judecat in instanta civila cu vecinul. Revendicare teren acaparat, demolare de constructii si de imprejmuire neautorizate. Instanta a decis sa mi se ... (vezi toată discuția)
Daramare garaje VERONICA56 VERONICA56 Locuiesc intr-un oras unde din ordinul primariei se darama garajele construite pe teren inchiriat de la primarie. Garajul meu a fost construit cu autorizatie ... (vezi toată discuția)
Pentru demolarea unei hale este necesara autorizatie de demolare emisa de primarie? codorinel codorinel Urmare unui litigiu privind revendicarea unor terenuri, am cumparat mai multe cladiri aflate pe acele terenuri (cladiri construite din caramida si o hala ... (vezi toată discuția)